tisdag 26 augusti 2014

The Guardians of the Galaxy

@@@@
Dessa för mig, och säkert många andra filmälskare, näst intill okända Marvelhjältar hade fått klartecken för den vita duken med en fet budget och en hyfsat okänd regissör (James Gunn som bjussade på den hyfsade 80-talsmonsterhyllningen Slither och billabongflippade Super). Det här funkar. Humor, sci-fi-action, fart och fläkt blandas med en specialeffektsbonanza där regissören Gunn valt att hylla det gamla, fula med så väl det senaste...fula. Handlingen är bisarrt rörig och lite fånig (som sig bör) men det bryr jag mig inte om. Så här kul var det längesen jag hade på bio. The Avengers dyker upp som någon slags jämförelsemall. När jag läste att The Guardians of the Galaxy utspelar sig exakt samtidigt som The Avengers-filmen, fast i rymden (eller snarare den andra dimensionen?), så ramlade många poletter ner och allt blev så makalöst mycket bättre. Många små vinkningar till både den ena och den tredje Marvelfilmen. Fansen dreglar ihjäl sig hahahaha! Ge mig mer av allt bara, så länge jag slipper ytterligare en Spider-Man reboot. Vad sysslar DOM dårarna med?
/Vrångmannen

The Amazing Spider-Man 2

@
Och där kom den ja.
/Vrångmannen

The Raid 2: Berandal

@@@@@
Dra åt helvete! Tvåan tar vid där ettan slutade. Vår hjälte Rama (Iko Uwais) blir tvungen att infiltrera både fängelse och maffia för att hämnas sin brors död och skydda sin familj. Vi får mer av allt. ALLT! Balla miljöer. Sjuk spänning. Snyggaste fotot. Fängelsefighter (dra åt helvete!). Ondaste skurkarna. Sjukaste biljakten ever och mayhem a'la bananas. Dra åt hel...hahaha! Framröstad av alla i hela världen till årets actionfilm. Jag går ett halvt steg längre och säger att The Raid 2 förmodligen är den bästa som gjorts i färg. Walesaren Gareth Evans har stenkoll på varenda kameravinkel, varenda fight, varenda detalj. Det gööööörs ju inte sånt här längre. Du tittar på den och sen tittar du på den igen. Over and over again! Sjuk klassiker redan nu. Sjuk.
/Vrångmannen

Locke


@@@@@
Hur är det möjligt? En film som utspelar sig i 90-minuters realtid. En man i en bil på motorvägen (briljante Tom Hardy). Det är bara han, bilen, telefonen och rösterna på de människor han talar med. Hur är det möjligt att något sådant kan bli så fruktansvärt bra? Med bilen som biktstol får vi följa den högst sympatiske vardagsmannen Ivan Lockes resa. Att avslöja mer är att göra alla en oerhörd otjänst. Det är snyggt. Gripande. Spännande. Intensivt. Originellt. Man vill ha mer. Mer av allt. Vilken förbannad enmanshow. Hur är det möjligt? Se den här filmen!
/Vrångmannen

torsdag 14 augusti 2014

The Expendables 3

@@@
Sylvester Stallone är tillbaka med hela Expendablesgänget (förutom Bruce Willis som krävde för mycket pengar hahaha!) plus en hel drös extra nissar (Harrison Ford, Antonio Banderas, Wesley Snipes för att nämna några få). Stallone är fortfarande charmig och tuff. Expendablesgänget har en skön jargong och det är action i princip hela tiden. Full fräs non-stop! Kelsey Grammer (Frasier) dyker upp i en liten roll och är lika torr och rolig som vanligt. Mel Gibson är skurken och precis som i Machete Kills så är han ondast, hahaha! det finns ingen hejd på det hela. Kommer han någonsin att kunna spela god igen? Vi minns ju hans arga fylleutbrott i verkliga livet. Lite unga nykomlingar i gänget också, bl.a Ronda Rousey, stjärtsparkande MMA-proffs och den enda kvinnan i hela filmen. Brian Tyler bjussar som vanligt på ett spektakulärt score, när allt skjuts eller sprängs åt helvete. Jag gillade tvåan lite mer, även om den är den mest bespottade av rullarna (och trots att det är mer action i trean än i både ettan och tvåan tillsammans). Finfin actionunderhållning för stunden och en vild Harrison Ford som ser ut som om han är hundra år gammal. Nu ser vi fram emot The Expendebelles (!) med en helt kvinnlig rollbesättning. Vilka handplockar dom ur den kvinnliga actionhjältinnedjungeln månne? Helen Mirren, Michelle Rodriguez, Gina Carano, Jamie Lee Curtis, Zoe Bell, Michelle Yeoh, Katee Sackhoff, Uma Thurman, Drew Barrymore, Kate Beckinsale, Summer Glau, Brigitte Nielsen, Scarlett Johansson, Milla Jovovich, Jennifer Garner, Angelina Jolie, Sigourney Weaver, Chloë Grace Moretz, Linda Hamilton, Lucy Lawless, Lena Heady, Cynthia Rothrock, Pam Grier, Carrie-Anne Moss, Sarah Michelle Gellar, Vivica A Fox, Zoe Saldana, Ziyi Zhang, Lucy Liu, Halle Berry, Selma Hayek...för att nämna några få.
/Vrångmannen

måndag 4 augusti 2014

Ender's Game

@@
Som Harry Potter fast i rymden.
/Surskägget

söndag 3 augusti 2014

Bad Words

@@
Jason Bateman är ofta roligare än filmerna han är med i. Tyvärr. Mannen är något av ett komiskt geni som förmodligen är bäst i världen på att spela the straight guy med total avsaknad av känslor i ansiktet när han råkar ut för de galnaste sakerna runt honom. Dock verkar han inte ha den bästa agenten i Hollywood då hans filmer sällan får högre betyg än @@@ här på bloggen. Han är kanon, filmerna är det sällan. I regidebuten är det precis som vanligt. Bateman är toppen men storyn håller inte riktigt hela vägen. Idén är annars toppen. Vuxen snubbe (Bateman dårå) lyckas hitta ett kryphål och kan därmed vara med i så kallade Spelling Bee-tävlingar, m a o rättstavningstävlingar där ungar i 10-årsåldern får ett ord som de ska bokstavera högt inför juryn. Batemans karaktär krossar givetvis allt motstånd samtidigt som tävlingsledningen och föräldrar vill lyncha honom. Hahahaha! Tyvärr ligger en ganska mörk underton till storyn och tynger ner hela filmen. Det här är fel typ av film att göra en dramakomedi av. Full spätta in med bara de galnaste gagsen och det här hade kunnat bli hur bra som helst.
/Surskägget

@@@
Gillar den här en aning mer än Skägget. Tycker inte det är något fel med den mörka undertonen i storyn och nog är det bra mycket mer komedi än drama, även om den blir lite väl utdragen på slutet. Klart sevärd rulle med en, som vanligt, klockren Jason Bateman.
/Vrångmannen

lördag 2 augusti 2014

War Horse

@
Jag brukar se fram emot i princip allt Steven Spielberg släpper ifrån sig. Mannen är ett geni och har gett oss mängder med klassiker genom åren. När den här rullen kom för ett par år sedan anade jag oråd direkt. En film om en häst? Jisses. Världens tråkigaste filmaffisch är det också. Det spelar ingen roll att jag läst boken som Broadwaypjäsen är baserad på som filmen i sin tur är baserad på. Boken var bra, men jag kunde inte för mitt liv se hur den skulle bli en intressant film. Tyvärr hade jag rätt. Första 45 minuterna av filmen går åt till att hästen ska plöja en åker. Det är det enda av intresse som händer på 45 minuter. Hästjäveln plöjer en åker. EN ÅKER! Vill jag se det åker jag ner till närmaste 4H-gård och glor. Resten av filmen är ungefär lika ointressant.
/Surskägget

fredag 1 augusti 2014

They Came Together

@@@@
HAHAHAHAHAHAHA! Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej vad är det här?!?!? Vad är det jag precis såg??!! Hahahahahahahaha! Paul Rudd och Amy Poehler är bägge två fantastiskt komiker som här verkligen får spela ut alla sina styrkor. För att verkligen uppskatta (alternativt hata) den här filmen är det bra om man sett typ alla romcoms som har gjorts nånsin då detta är en parodi på samtliga romcoms nånsin med alla, och jag menar alla, klichéer i boken som man vrider och vänder på tills det blir stor, stor humor av det istället för smetig kärlekssörja. Typexempel. Rudd och Poehler möts i ett bokantikvariat (alla romcoms har minst ett bokantikvariat med i filmen) varpå de "upptäcker" att de båda gillar "fiction". "Oh I love fiction." "Love it? Try crazy for it!" HAHAHAHAHAHA! Mallen följer alla romcoms nånsin som sagt men karaktärerna är helt slut, säger så dumma saker och hamnar i så dumma situationer hela tiden ständigt förankrat i allt Meg Ryan/Tom Hanks/Julia Roberts/Hugh Grant/Kate Hudson/Sarah Jessica Parker/Renee Zellweger/Katherine Heigl/Jennifer Lopez/Sandra Bullock/Dermot Mulroney/Rupert Everett och Patrick Dempsey nånsin gjort i sina liv nånsin.Vi får fantastiska cameos (Michael Shannon som bindgalen våldsman hahahahaha!) och mängder med garv som aldrig tycks ta slut. Det är fan riktigt nära till en femma och Gud vet om det inte är det egentligen.
/Surskägget

@@@@
Hahahahahaha! Allt det där, allt det där.
/Vrångmannen