tisdag 14 februari 2012

Mission: Impossible - Ghost Protocol

@@@
Har nu sett fjärde instansen av Mission Impossibleserien. Trean (regi: J.J Abrams) är fortfarande lätt bäst, ettan (regi: Brian De Palma) är klassigast och tvåan (regi: John Woo) går knappt att titta på. Fyran har Pixarregissören Brad Bird (Ratatouille, The Incredibles) regisserat. Detta är hans första rulle med riktiga människor i bild, på gott och ont kanske. Vi har våra galna gadgets och vi har våra för verkliga masker och utklädnader. Allt är nästan som det ska och det jagas kärnvapenkoder och missiler i bl.a Ryssland.

Pros: Hade nästan aldrig tråkigt. Rätt rolig comic relief i form av Simon Pegg (Shaun of the Dead, Hot Fuzz) även om jag tyckte det blev FÖR MYCKET nervösa-nybörjaren-i-fältet-som-kacklar-och-kacklar. När Ethan Hunt (Tom Cruise) klättrar Burj Khalifa i Dubai så svettades jag rejält. Paula Patton, herregud Paula Patton.

Cons: Känns bitvis hastigt ihopsnickrad och fult klippt på sina ställen. Flera actionscener kunde ha varit bättre koreograferade och samtidigt bjussat på ännu mer over the top (även om det nu sparkas ganska mycket stjärt). Dåligt skrivna skurkar (även om jag älskar backstoryn att Michael Nyqvists svenske stjärnfysiker Hendricks till slut fick sparken för att han VAR galen hahaha!).

Fundering: Cruise ser sliten ut så inåt helvete trots muskler och Mowglihår. Visst hade de väl kunnat släta ut rynkorna och gett honom en ännu fläskigare Hollywood make over? Å andra sidan är det inte bra att han ser ut sin ålder? Han gjorde sina egna stunts som vanligt och det kan ingen ta ifrån honom.

Jag är matinénöjd, varken mer eller mindre.

/Vrångmannen

2 kommentarer:

Henrik sa...

Sluta gnälla på tvåan.

Vrångmannen sa...

Gillar Woo. Gillar Cruise. Tvåan är snygg men fan det blir ju kladdkola av allt. Kom igen nu Henrik. Av ALLT!