fredag 10 juli 2015

Final Girl

@
Det här kunde ha blivit så bra. När jag såg trailern till Final Girl för några månader sedan så blev jag riktigt peppad. Gillar ju den här typen av människojaktsfilmer. Abigail Breslin (filmens enda behållning) spelar en slags La Femme Nikita, som av en namnlös organisation blir upplärd i konsten att döda. En bunt skitrika snorungar, som har som hobby att släppa lös unga kvinnor i skogen och jaga ihjäl dom, ska få smaka på sin egen medicin när vår hjältinna "luras" in i samma fälla av pojkspolingarna. Några frågor jag ställer mig när jag tittar på filmen (av många): varför arresteras dom inte av polisen eller varför kliver bara inte den hemliga organisationen in med automatvapen och mejar ner kräken. Nä. Då hade det ju inte blivit någon film. Final Girl är värdelös och plågsam, från början till slut, även om premissen faktiskt är toppen. I händerna på bättre filmmakare så hade det här kanske blivit något.

Tips på några andra rullar, i typ samma genre, som är mer sevärda:

Hard Target - Ok, den är inte helt toppen, men öset man bjuds på i sista halvtimmen är värt varenda minut av hela filmen.

Surviving the Game - Alla vill se Ice-T sparka stjärt i skogen, när han blir jagad av en galen miljonärsklubb ledd av Rutger Hauer!

Deliverance - Klassiker.

Southern Comfort - En slags Deliverance i militärmiljö av Walter Hill. Man kan skära i stämningen med en Bowiekniv.

Battle Royale - Ok, det här är mer japansk Hunger Games möter ultravåld men den är förbaskat galen och bra.

Rovdyr - Norsk rulle som är helt ok i genren (och som utspelar sig på 70-talet så det ska bli ännu läbbigare!).

/Vrångmannen

Inga kommentarer: