måndag 14 juni 2010

Transformers x2

Men wtf!?!? Varför har vi inte recenserat de två Transformersfilmerna än? Det är ju precis den typen av film som hör hemma här. Hollywood, pangpang och Megan Fox. Nu kör vi!

Transformers
@@@
Älskade mina Transformers som liten grabb (och vem gjorde inte det?) och satt klistrad framför teven varje lördagsmorgon och njöt av att se Optimus Prime och de andra Autobotarna spöa skiten ur Megatron och hans elaka Decepticons. Titellåten var grym (robots in disguise, more than meets the eye etc) och actionsekvenserna många och ofta. Vem ville inte vara polare med en stor elak lastbil som kunde bli en ännu större och elakare (fast snäll) robot? Tydligen kände Michael Bay (vet ni inte vem det är så skärp er!) likadant och nu när tekniken tillåter oss att ha tio meter långa robotar på duk så är det bara å köra. Sam (Shia LeBeouf) köper en bil (visar sig vara Bumblebee, men Guuuud sluta inte veta nånting om serien!) och upptäcker snart att hans gamla farfars farfar kom en stor, stor hemlighet på spåren som Sam nu kan lösa. Av bara farten lyckas han ragga upp supersexiga (och hon vet det!) Mikaela (Megan Fox) som kan klättra upp på hans motorhuv i de kortaste shorts du sett med de mest brunbrända ben den här sidan solen. Damn vad sexig hon är (och hon vet det!). Första halvan eller så av filmen koncentrerar sig på Sam och hans high schoolliv innan det brakar loss på allvar i andra halvan eller så då stora gigantiska robotar går loss på varandra med allt som finns till hands och lite till. Bra skit! Det smälls, skrälls och skälls och saker exploderar minst en gång vart tionde sekund. Shia tycker jag fortfarande funkar som sympatisk mr everyday man och kommer vara en av våra framtida actionhjältar och Megan Fox är en perfekt blandning av sexig (och hon vet det!) söt och tuff för att alla grabbar ska bli till sig och tjejerna ändå kunna typ identifiera sig med henne. Rocking and a rolling, det här är fan bra.
/Surskägget

Transformers: Revenge of the Fallen
@@@
I sann uppföljaranda kör Michael Bay samma upplägg som i första filmen, fast mer, större, elakare och tuffare. Smällde det rejält i ettan så formligen exploderar det här hela tiden. Var Megan Fox sexig som få (och hon vet det!) i ettan så är hon supersexigast (och hon vet det!) i tvåan. Hade vi en handfull robotar som spöade skiten ur varandra i ettan så har vi en hel jäkla robotarmé i tvåan. Rocking and a fucking rolling som vi säger i branschen. Även här har Bay delat upp det i en första halva typ där vi får följa Sam och hans tonårsproblem med att flytta från familj och sexiga (och hon vet det!) Mikaela till college med en andra halva typ där hela fripping världen (mest Egypten) exploderar i en actionstänkare där det är fullt ös medvetslös och mera klös i en drös och då satt jag och mös. Folk (då menar jag såna däringa recensenter som tror de vet bättre än oss andra) har gnällt att det är för mycket pangpang och för lite handling men då har man ju inte fattat konceptet. Jag vill se stora elaka (och snälla) mördarrobotar dunka plåten av varandra samtidigt som det smäller i bashögtalaren så grannen inte ens bankar på väggen längre för han blev döv! Och det får jag här. More bang for the buck och jag sitter och smålängtar efter en trea.
/Surskägget

4 kommentarer:

Anna Nio sa...

Jag gillade ettan som fan, men tvåan blev för töntig för min smak. Jag menar, vafan är grejen med att morsan blev årets pinsammaste haschtomte till exempel? KRAJST! Och att det inte blir mer än en enda, torftig puss? Jävla Disney, inget blod, inget sex, ALLT DET GÖTTIGASTE TAR DE BORT!

Tycker i allmänhet att det verkar osannolikt svårt för Hollywood att spotta ur sig vettiga, hållbara uppföljare numera, det blir bara en enda stor röra av effekter och smet, med ytterst tunn handling. Och då är jag ändå med dig på att det inte alltid måste vara så jävla mycket handling, men det är just det som är det kassa, att det bakas in en jävla massa småsaker och plot twists - men ingen vettig grundstory, och då faller ju hela korthuset platt och skamset.

Apropå Shia-biffen: This is funny. :D

Surskägget sa...

No no no no no! HAHAHAHAHAHAHA!

Pladd sa...

Själv tyckte jag tvåan var ett hemskt exempel på hur tråkig actiongenren kan vara ibland.

Däremot tycker jag ettan är underhållande.

Trevlig blogg för övrigt. Hit ska jag hitta oftare!

Surskägget sa...

Pladd: Välkommen! Vi lovar att uppdatera oftare också, men sommarsolen...sommarsolen...