fredag 31 maj 2013

Only God Forgives

@
Om jag hade en näve hästskit.. Det förra samarbetet mellan hollywoodstjärnan Ryan Gosling och danska dåren Nicolas Winding Refn resulterade i Drive, en av de bättre rullarna på länge enligt mig och Surskägget. Man kan ju lugnt säga att förhoppningarna var rätt höga på deras nya rulle Only God Forgives, där Gosling spelar knarklangande kickboxare i Bangkok. Sen kom nyheterna om att den blivit utbuad i Cannes. Fine. Det händer väl titt som tätt och behöver inte betyda något men oron kom ändå smygande. Igår var det så förhandsvisning på det här alstret. Jag orkar inte ens gå in i detalj på hur många fel det är med den här filmen och hur jävla pretentiös och pissdålig den är men…DET HÄR ÄR DEN VÄRSTA JÄVLA DYNGAN JAG HAR SETT PÅ HUR LÄNGE SOM HELST! Det finns ingenting med filmen som är bra. INGET! Vill du se Ryan Gosling sitta och stirra ut i tomma intet för länge till avgrundsmusik? Vill du se dåligt våld där man garvar istället för ryser med obehag? Vill du se en film som klockar in på 90 minuter men känns som 4 dagar? Min polares nyfödda bebis skriver ett bättre manus i sömnen. I SÖMNEN! Blir argare och argare.. Sen ska det vara poetiskt och David Lynch-aktigt också, på fel sätt, så man bara nästan tuppar av...ÅH dåligt. T.o.m Gosling, som annars är en bra skådis, är dålig och då håller han KÄFTEN I PRINCIP HELA FILMEN. Kristin Scott Thomas gör dock sitt bästa med en roll som kunde ha varit fantastisk men är så underskriven med pinsam dialog, så man vill gråtskrika och springa hem. Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej! Nejnejnej! Undvik som pesten. SOM. PESTEN. Hahaha, vilka jävla galningar. Skäms för fan. 
/Vrångmannen

6 kommentarer:

Fiffi sa...

Hahahaha! Klockren recension och jag förstår hur du menar trots att jag gillade filmen betydligt mer än du. Såg dig dessutom igår när du grumpande lämnade biografen ;)

Vrångmannen sa...

Hahaha! Såg du min besvikna vrångmansläpp darra? :D Ska bli spännande att läsa din recension. Jag har svårt att hitta något med den som är positivt (ok, den var snyggt plåtad). Gillade du kortfilmen Pleasure?

Fiffi sa...

Gillade och gillade. Jag vet inte var Pleasure egentligen ville säga men jag förstår att den gick hem i Cannes och att den blir en snackis. Jag hade velat ha en twist på slutet, eller som jag sa till mina filmspanarvänner som också såg den, jag hade hellre sett att filmen började där den slutade, att man fick följa hennes liv framöver med sprucken ändtarm och vuxenblöja.

Henke sa...

Hahah, nu var du allt lite vrång ändå? Min, Fiffis och Jojjenitos texter kommer ut imorgon lördag. Håll utkik!

Vi såg dig på avstånd men det såg ut som att ni diskuterade intensivt. Vi stod själva i liten grupp och försökte reda ut WTF vi hade sett...

PS, jag har "avkodat" filmen lite nu i alla fall...

Jojjenito sa...

Skön text och du sätter ord på mina tankar ganska så bra. Om du vill läsa om en annan vrång mans tankar hoppa in och läs hos mig (skriver lite om Pleasure också). Jag gillade iiiiinte Only God Forgives.

"90 minuter men känns som 4 dagar". Klockrent. :)

Jojjenito sa...

Fan också. Nu blev det fel. Ville ju inte kommentera med min bloggerprofil. Hatar, fullkomligt hatar, Bloggers kommentarsfunktion. Inte lika mycket som Only God Forgives men nästan. ;)