onsdag 9 april 2014

SUMMER BOX OFFICE 2014 - Kuntza at the movies

(Spågubben Kuntza är tillbaka som gästskribent och förutspår här säsongens flippar och floppar)

Sommarens finaste och mest pålitliga tradition är tillbaka: Kuntzas box-office prediction. Slår aldrig fel och med den här listan i fickan kan du nästan spela dig till vinst hos din lokale oddsgambler.

Marvel gör fortfarande inga fel och då den här redan haft premiär vet vi att det här är enkla pengar.
Mycket stor hit.

VRÅNGMANNEN: Skitstor hit.

SURSKÄGGET: Superdupermegamaxihit!

1:an var stor hit och det här kommer också funka utan problem även om sommaren har ett par andra konkurrerande animeringar.

VRÅNGMANNEN: Alltid svårt med animerade filmer. Även de sämre brukar ju dra in en del pengar men som Kuntza säger, ettan var en hit så varför skulle inte tvåan vara det. Hit.

SURSKÄGGET: Inte ens kidsen gillade ettan. Ärligt talat förvånad att de ens gör en uppföljare. Spelar in sina pengar men inte mer.

De försöker bygga hype kring detta – men nej nej nej, lägg ner direkt.
Försök till intelligent sci-fi ger sällan bra pengar på sommaren. Trailer och story är helt ointressant och det är inte sånt här popcorn-folket vill se – samt att Johnny Depp helt tappat sin mojo på sistone. Regissören är fotograf och har starkt CV ihop med Chris Nolan men sorry, det räcker inte alls här. Sommarens stora flopp.

VRÅNGMANNEN: Här håller jag inte med Kuntza. Depp säljer väl fortfarande och det behövs lite mognare sci-fi bland allt glättigt skoj. Tror det kommer bli en hit om än kanske inte en galen sådan.

SURSKÄGGET: Given hit. Spännande trailer. Rätt i tiden med digital övervakning och konsekvenserna av det etc etc.

1:an var bara halvdant OK men känns som bättre förutsättningar den här gången. De siktar på flertalet skurkar och biroller vars utmaning tidigare fick Sam Raimi att gå bort sig med hans del 3 till halvdant resultat. Just nu planeras det även både uppföljare och spinoffer på den här men krävs att de håller styrning på storyn för att det ska funka, men trailers ser bra ut och de har medvind då publiken vill se det här. Om det är en bra film? Nja just nu kanske mer fokus på sånt här men det är lugnt sommarens stora hit.

VRÅNGMANNEN: Ja. Stor stor hit. Men kommer jag se den? Nej.

SURSKÄGGET: Sjukt. Ointressant. Men blir väl hit.

Haft stark förhandshype och har inte många konkurrerande komedier på säsongen. Riktigt kul trailer lovar gott och det här lär utan problem bli en stor hit.

VRÅNGMANNEN: Sommarens komedi garanterat. Kanske årets. Hit.

SURSKÄGGET: HAHAHAHAHA! Hit.

Har varit mycket stora monster/robotar senaste åren och folk borde nu vara trötta på sånt här. Så det här är en stor gamble.
Bra marknadsfört med snygga trailers som överraskat alla som coola och stämningsfulla samt att Bryan Cranston i huvudrollen drar nog en del publik. Men Emmerichs senaste flopp kanske skrämmer iväg publik (även om väl den filmen var en 3- vilket är OK) så jag chansar här och säger stor hit, men kan likväl falla platt.

VRÅNGMANNEN: Godzilla kommer nog bli en hit men det känns lite skakigt att förutspå som Kuntza säger. Däremot tror jag att filmen kommer vara fantastisk! F-A-N-T-A-S-T-I-S-K, trots att regissören Gareth Edwards gjorde det fruktansvärda DRAVLET Monsters. Han får en chans till och TAR DEN!)

SURSKÄGGET: Är det överhuvudtaget nån som vill se det här? Igen? Trist film, stor flopp.

Efter att X-Men Last Stand våldförde sig mot serieförlagan så har de nu lovat vara ärligare mot originalet vilket lovar gott då storyn är från X-men´s gyllene år då kungarna Claremont/Byrne skapade tidernas bästa Marvel (även om just DOFP inte tillhör deras bästa).
Kommer bli en utmaning att göra bra med så här många karaktärer men finns säker publik för det här. Stor hit.

VRÅNGMANNEN: Lite less på X-Men. Senaste Wolverinefilmen sög och den innan var bara ok. Suck. Det blir väl en hit. I guess..

SURSKÄGGET: Bryan Singer är tillbaka. Superhit.

Western och komedi i en mixer ska inte funka men trailern är OK och Seth Macfarlane har många fans så det här räcker till medium hit.

VRÅNGMANNEN: Sommarens komedi garanterat. Kanske årets. Hit.

SURSKÄGGET: McFarlane har fått med sig Theron som såg måttligt road ut under förra Oscarsgalan när han sjöng om hennes tuttar. En snubbe som lyckas med det kommer lyckas med den här filmen. ALLA är med och Neil Patrick Harris är alltid roligast. Hit.

The Cruiser har hamnat i ordentlig skugga senaste åren då bara den överskattade MI4 gjort stora pengar medan allt annat floppat. Att han nu igen ska satsa på action sci-fi känns tyvärr inte rätt då övriga konkurrensen blir för svår. Trailern är OK men med försök till seriös, fin handling är dömd på sommaren. Flopp.

VRÅNGMANNEN: Ser rätt ball ut men måndag hela veckansyndromet känns lite ointressant. Svag hit.

SURSKÄGGET: Ja, Tompa har tappat lite kraft och har vi inte sett i honom i lite för många sci-firullar nu? Medium hit.

Ja trailern är väl OK och det här kanske funkar men medium hit är max nivå.

VRÅNGMANNEN: Jag vet inte vad det här är och jag vill inte att det ska hända igen. Chansar på hit (för den är säkert rätt billig at producera).

SURSKÄGGET: Hehehehe Segel är okej, det här gillar vi. Kanske ingen hit på bio men tar igen allt med råge på DVD. Eftersom att den kostar en ostfralla att prodda blir det medium hit på bio.

Näe 1:an var faktiskt inget speciellt alls. Småkul men glömd redan under eftertexterna. Men då den drog in stora plånboken så kommer självfallet den här sequel:en också ge enkla pengar. Stor hit men ointressant film.

VRÅNGMANNEN: Sommarens komedi garanterat. Kanske årets. Hit.

SURSKÄGGET: Mer av allt kul. Jadå, hit.

1:an var en megahit och utan problem blir det här samma pengar. Stor hit.

VRÅNGMANNEN: Hit!

SURSKÄGGET: Hit.

Damn you Michael Bay! Filmerna går alltid som smör i USA, känns som det är pappa-med-söner-besökare som säkrar att de kan fortsätta med det här dravlet.
Igen, hela genren av massförstörelse har väl gått på tomgång senaste somrarna så vi hoppas att folk har tröttnat. Men sen kommer det trailers som ser balla ut och boxoffice blir ändå stor. Så tyvärr, stor hit även här.

VRÅNGMANNEN: Stor hit men du hittar inte mig i biografen, eller utanför på gatan, eller på fiket runt hörnet, eller på bussen, eller i kiosken, eller på puben, eller på..

SURSKÄGGET: Allt annat än hit vore en brutal överraskning.

1:an var det årets stora överraskning och de har nu större självförtroende samt säkert en mer hängiven publik som vill se det här. Men räcker det när konkurrensen är så stor? Medium+ hit.

VRÅNGMANNEN: Älskade ettan och här är det bigger and bam-badda-bam-bam-bam! Hit.

SURSKÄGGET: Gillade ettan men är ändå inte sugen på en tvåa och tror att många känner likadant. Är vi inte lite trötta på pratande apor? Medium hit.

Längst in på Pixar-kontoret finns en dammig skamvrå och det är där man producerar Flygplan-filmerna.
Trots att 1:an inte blev den hit de själva trodde så är det snabba att prångla ut del 2 för att hinna casha in maximalt med dollars. Känns ointressant och tror på medium hit även nu igen.

VRÅNGMANNEN: Jag vet inte vad det här är och jag vill inte att det ska hända igen. Pixar = hit.

SURSKÄGGET: Huh wha...? Flopp.

Bröderna/systrarna the Wachowskis är tillbaka. Men kan de få med sig publiken?
Min flickvän Mila Kunis gör nog ett fint jobb men vad gör sen Channing Tatum, Sean Bean och Terry Gilliam i det här?
Trailern ser bra ut men sån här episk scifik som vill så mycket brukar ha det svårt att lyckas. Känns som en mashup av Green Lantern, Matrix och Star Wars, kanske kan funka men njaaa… Mindre hit.

VRÅNGMANNEN: Tror att det här blir bra. Däremot tror jag den floppar för den är knasknepig. Ledsam flopp.

SURSKÄGGET: Mila Kunis är hetare än solen just nu. Wachowskis har sin storhetstid bakom sig. Men Mila. Gud Mila. Hit.

In a time when film executives thought the swords and sandal genre was alive and kicking – but the audience stayed at home.
He was a warrior/slave/hero/man legend etc. And you won´t care about the rest...
From the director of the Rush Hour movies, Money Talks, Family Man, the insult X:men Last Stand - and the upcoming megaflop Beverly Hills Cop 4.
From the writers of “Tingeling och den förlorade skatten”, ”Den lilla sjöjungfrun - Sagan om Ariel” and ”Musse, Kalle och Långben - De Tre musketörerna”

VRÅNGMANNEN: Hahahaha! Flopp!

SURSKÄGGET: Flopp to the floppity flopper!

Marvels största gamble hittills. Regissören har svagt CV men hypen är stark och alla vill gilla det här. Kul koncept, trailern lovar gott och deras fingertoppskänsla ihop med att sånt här avslappnat bus brukar funka på sommaren blir det här självklart ändå en stor hit.

VRÅNGMANNEN: Får de till humorn så kommer resten att lösa sig. Jag är sugen och tror på hit.

SURSKÄGGET: Hittar publiken först på DVD, därför maximalt medium hit på bio.

Även om boken var megastor så funkar sånt här aldrig på bio. Flopp.

VRÅNGMANNEN: Jag vet inte vad det här är och jag vill inte att det ska.. vad fan är det som händer?! Flopp.

SURSKÄGGET: Hälften av befolkningen har köpt boken och de kommer gå och se filmen. Därmed hit.

Ska regissören bakom Wrath of the Titans och Battle Los Angeles göra bra film? Som blir en hit när Megan Fox har huvudrollen? Nej det borde vara helkört. Men siktar de mot barnen (vilket de borde göra men trailern egentligen känns mer skojhurtig för äldre) så bör det fungera, krävs dock lite tur.
Tror på medium hit här.

VRÅNGMANNEN: Kidsen gillar ju TMNT. Megan Fox är med (och hon vet det!). Så, in the name of sälja crap i butikerna till småglina (stackars föräldrar).. Hit.

SURSKÄGGET: Aaaaah, vi gillar våra turtlar. Det här blir bra skit. Och Megan Fox vet det! Hit.

De tidigare kapitlen har bara varit sådär, inledningen på 2:an är precis så som man vill ha sin Expendables men annars för mycket flams och själlös action.
Den här gången gillar vi Mel Gibson som badguy och att de lyckats få med Harrison Ford (vilket sen lär betyda två minuters tid i filmen men ändå). Vi hoppas de dödar av Statham tidigt för att sen gå vidare med sina liv och vi kan få en bättre film. Men vems beslut var det var att ringa Antonio Banderas för det här…?
Medium hit som vanligt.

VRÅNGMANNEN: Medium hit men kommer vara pysmysig som de andra rullarna. Don’t be hating.

SURSKÄGGET: Gör vad de ska göra precis som de två första. Medium hit. Precis som de två första.

Ja den första filmen var bra men den red också på vågen av animerad liveaction som då var nyhetens behag. Kommer få det svårare den här gången. Men vi tror på medium hit utan problem.

VRÅNGMANNEN: Varför göra en tvåa? Men ska inte klaga. Blir säkert underhållande. Medium hit.

SURSKÄGGET: Äntligen! Snackades redan för flera år sen att den var på gång och sedan dess har den skjutits upp hela tiden. Ettan har tillräckligt många fans därute som gör denna till hit.

Summering Kuntza:
Största hit: Amazing Spiderman 2
Bästa film: Guardians of the Galaxy
Största flopp: Transcendence

Summering Vrångmannen:
Största hit: Amazing Spiderman 2 (suck)
Bästa film: Godzilla
Största flopp: Jupiter Ascending

Summering Surskägget:
Största hit: Captain America: The Winter Soldier
Bästa film: Jämnt race mellan X-Men och Sin City.
Största flopp: Godzilla

Inga kommentarer: