lördag 15 oktober 2016

2x Christopher Guest

Hahaha Guest är kungen av fejkade dokumentärer och är förmodligen än idag mest känd för Spinal Tap som han både skrev och hade huvudrollen i. Men Guest har fortsatt sin bana genom att dunka ur sig fler och fler mockumentarys. Nyligen släpptes senaste i raden, Mascots, och då kändes det rätt att dra en recension på en gammal klassiker samtidigt.

Best in Show (2000)
@@@@
En "dokumentär" om hundutställningar och folk som ställer ut sina hundar. Hahahahaha! Som vanligt prickar Guest in det riktigt bra med den ena knasiga karaktären efter den andra. Dokumentärkonceptet är ett perfekt format för berättelsen och sedan är det bara att ösa på och låta komikerna sitta och improvisera den ena dumheten efter den andra enligt ramberättelsen hahahaha. Det finns ett par karaktärer som lyser mer än andra. Framförallt Eugene Levy (American Piepappan) med fejktänder och taskigt äktenskap är magisk! Härlig drift med hur folk låter ett intresse gå liiiiiiiite för långt för att det ska vara sunt.


Mascots (2016)
@@@@
Här tacklar Guest fenomenet med folk som jobbar som maskotar under idrottsmatcher. Självklart väljer han inte att titta på de som gör det professionellt i de stora ligorna, nej nej nej, här snackar vi små högstadielag som knappt har publik men väldigt entusiastiska maskotar hahahahahaha! Var får karlen allt i från? Det finns så många galna karaktärer här så jag vet inte ens var jag ska börja. Allt är så stelt och så fel och det är skämskudde hela vägen som gäller. Jag skrattade så jag kiknade och överlevde knappt titten.
/Surskägget

Inga kommentarer: