tisdag 20 december 2016

Julkalendern 20 dec - George Carlin

Jag tror inte man kan ha en julkalender eller nån som helst text om olika ståuppkomiker om man inte har med George Carlin på listan. En av de riktigt tidiga pionjärerna som underhållit oss sedan urminnes tider och som bara blivit bättre och bättre med åren (till skillnad från många andra både komiker och artister som har sina allra bästa tider precis i början av karriären när de är unga och hungriga). Carlin älskade ord och att leka med ord. Han älskade att hitta ord som funkade i vissa forum och inte i andra och han myntade de sju ord du aldrig kan säga på teve (dessa är shit, piss, fuck, cunt, cocksucker, motherfucker och tits) (tilläggas att han tog fram denna lista innan HBO existerade hahaha för där går allt hem). Carlin var smart i sin stand-up och passade på att få publiken att tänka till lite medan man ändå satt där och garvade. Han blandade in en hel del politik och socialpolitik i sin humor och gillade att trycka ner makten och överheten och menade på att folk ska klara sig själva bäst utan inblandning av staten för mycket samtidigt som han också tyckte att folk överlag var dumma i huvudet hahaha. Han var också expert på att slänga ur sig sköna oneliners som:
  1. Have you ever noticed that their stuff is shit and your shit is stuff?
  2. I wanna live. I don’t wanna die. That’s the whole meaning of life: Not dying! I figured that shit out by myself in the third grade.
  3. Honesty may be the best policy, but it’s important to remember that apparently, by elimination, dishonesty is the second-best policy.
  4. I put a dollar in a change machine. Nothing changed.
  5. In America, anyone can become president. That’s the problem.
Tyvärr gick denne kung bort för ett par år sedan och vi lyfter på hatten och hyllar honom högt. R.I.P.
/Surskägget


Inga kommentarer: