tisdag 20 oktober 2009

Rules of Engagement

@@@
Samuel L. Jackson och Tommy Lee Jones är gamla armépolare. Jackson räddade Jones liv i Vietnam där Jones blev så skadad att han inte längre kunde fortsätta på fältet. Istället har han sadlat om till militäradvokat. Under ett uppdrag beordrar Jackson sina män att öppna eld på vad som ser ut att vara en försvarslös demonstration med obeväpnade kvinnor och barn. Det blir ramaskri över hela världen och Jackson ställs inför rätta. Naturligtvis ber han sin gamle vän att försvara honom.
Regissören William Friedkin är mest känd för den läskigaste skräckfilmen nånsin (Exorcisten, jag börjar svettas och darra bara jag tänker på den) och när det kommer till actionsekvenserna visar han prov på sin forna storhet. Men så fort filmen kommer in i rättegångssalen blir det snabbt tråkigt och segt. Tack och lov ligger tyngdpunkten på actionbitarna vilket helt klart räddar upp betyget ett snäpp. En bunt andra kända ansikten passerar i större och mindre biroller, Ben Kingsley, Anne Archer, Guy Pearce, Bruce Greenwood och Philip Baker Hall och ger en viss tyngd till filmen. Välspelat men förutsägbart.
/Surskägget


@@-
Gud så mediokert, tråkigt och vanligt. Regissören William Friedkin är VÄRLDENS mest överskattade regissör. Har gjort två bra filmer på sjuttitalet (Exorcisten och The French Connection, när han var hög som ett hus förmodligen) och efter det bara dravel. Jag börjar ledsna på de här mellanrullarna på riktigt. Fan, antingen ska det vara riktigt uselt men på ett bra sett eller så ska det vara toppfilm. Hur många mellanrullar orkar man se egentligen? Det är en sak om man tror på filmen men när man sätter sig ner och förväntar sig mediokert (och så påläst är man oftast så att man väldigt sällan blir överraskad) så har man gått i fällan. En fotnot kanske. Spelar ingen roll om du har Tommy Lee Jones eller Sammy L Jackson. Rules of Engagement är medioker, tråkig och vanlig. Så illa att jag faktiskt gick in här igen och satte ett minus i betyget.
/Vrångmannen

Inga kommentarer: