söndag 15 april 2012

Men in Black x2

I väntan (om det nu är nån som väntar, tvivlar på det) på tredje installationen av Men in Black får ni här de två första.

Men in Black (1997)
@@
Jättesuccé med Will Smith och Tommy Lee Jones som hemliga agenter som kontrollerar rymdvarelsers aktiviteter här på jorden. Känns otroligt föråldrad idag. Specialeffekterna är rätt kackiga, Will Smiths hysteriska överspel är för mycket Fresh Prince och för lite bra och hans oneliners är sanslöst trötta. Det som räddar filmen från totalt fiasko är Linda Fiorentino som nyfiken bårhusläkare som är rymdmonstrena på spåret samt Vincent D'Onofrio som är rent genialiskt bra i rollen som rymdkackerlacka.
/Surskägget

@@@
Hehehe gillar ju den här. Överspelet och farsen hör ju serien till. Will Smith och Tommy Lee Jones är sköna lirare och har kemin. Designen på rullen är okcså skön. Helt ok och går att se och se om trots att man alltid väljer något annat istället.
/Vrångmannen

Men in Black II (2002)
@
Guuuuud nej. Det som var dåligt i ettan bygger man här i tvåan vidare på och utvecklar. Det som var bra i ettan är som helt bortblåst här. Rymdskurk den här gången är svalt sköna Lara Flynn Boyle som knappt har en replik värd namnet i hela filmen samt sidekicken Johnny Knoxville vars karaktär känns skriven på en bit dasspapper. Will Smiths oneliners är om möjligt ännu tröttare än i första filmen och hans överspel är stundtals fysiskt jobbigt att titta på. Tommy Lee Jones ser knappt vaken ut och undrar förmodligen hur i helvete han lurades att vara med i den här sörjan. Fula specialeffekter även här. Enda lilla behållningen är Rosario Dawson och det räcker inte för att rädda det här fiaskot.
/Surskägget

@
Sen blev det skit av allt (precis som Lara Flynn Boyles ansikte idag..).
/Vrångmannen

Inga kommentarer: