måndag 10 mars 2008

Enchanted (Förtrollad)

@@@

Börjar som tecknad rulle där prinsen räddar prinsessan från trollet och får hennes hand. Men samma dag de ska gifta sig kommer den elaka häxan och skickar prinsessan till en hemsk och mörk värld där sanning och kärlek aldrig segrar - nämligen vår. Efter tio minuter eller så är det därför en vanlig spelfilm med riktiga skådisar som tar över det tecknad. Ett kul koncept som funkar helt klart. Det är Disney som står bakom, så självklart är filmen till stor del inriktad på barn. Men Amy Adams är så ruskigt söt/gullig/charmerande/rar och James "Cyclops" Marsden rätt kul som korkad prins att filmen är underhållande för oss vuxna också. En del tjejer säger säkert också "ooooh" och "aaaaah" när de ser Patrick Dempsey trots att det sista stora han gjorde var för 20 år sen i Can't Buy Me Love (nej en teveserie räknas aldrig som comeback) och därmed är hur gammal och outofthegame som helst idag. En Disneyproduktion sticker aldrig ut på nåt sätt, det finns inget som vare sig stör särskilt mycket eller berör djupt heller. Men för att det är skickligt berättat och för att Amy är perfekt prinsessa blir det en trea.

/Surskägget


@@@

Visst är det en trea. Amy Adams är fantastisk och man blir blixtkär i henne och visst är det glittrande snäll underhållning med lite lagom ironi men i slutändan så passar den här konfettin inte mig riktigt. Det är väl mig det är fel på för ingen som heter Disney kan väl vara ond?

/Vrångmannen

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, vilka oromantiska gubbar ni är! Det är ju en 5:a! Filmen är helt underbar och förtrollande på alla vis. Jag ÄLSKADE musiken, Amy Adams, replikerna, Amy Adams, alla puttenuttiga sagofigurer, häxan, Amy Adams, rolige prinsen, Amy Adams, träiga Patrick Dempsey, ekorren, storyn och..och...har jag sagt..Amy Adams?
Hon ÄR en äkta Disneyprinsessa. Nästan kusligt. Åh, vilken underbar filmsaga den här filmen är. Enchanted = Movie magic!

Sara sa...

Håller med - Enchanted var grym! Kanske inte en femma i mina ögon, men helt klart en fyra! Så det så!

Anonym sa...

Åh Sara, låtsas att du också tycker att det är en femma - så gaddar vi ihop oss mot Surskägget & Vrångmannen:-)

Haha, nä, vi kan säkert gadda ihop oss på någon annan film istället. Hm, jag tycker det är på tok för lite recensioner på härligt romantiska filmer á la Enchanted här i bloggen!

Anonym sa...

Men ååååååh tjejer! Enchanted är ok och då kommer det från två extremt maskulina killar som har svårt med dels sin egen sexualitet och dels andras. En trea ¨måste passera genom era ögon som en vinst för vi vågar ju inte ge den mer! Jesus! Ge två sopor en god damn chans! P.S. Det är en trea.

Anonym sa...

Dessutom vill jag lägga till att vi har recenserat massor av romantiska filmer, vem får t ex inte en tår i ögat när Rambo sörjer sin döda kvinna i RamboII genom att döda alla vietnamesiska soldater i världen? Och hur romantiskt är det inte med Sweeney Todd som halshugger folk till höger och vänster av kärlek? Till sång none the less! Nä, jag vill hävda att vi är ena riktiga romantiska suckers...