onsdag 26 mars 2008

Southland Tales

@@@@

Richard Kelly bjöd in oss i Donnie Darkos underbara och skrämmande värld och nu kommer Southland Tales. Jaha hur ska man förklara storyn då? Jag vet inte riktigt. Jag måste vara dummast i världen för jag fattar nog knappt hälften. Men det är också lite av charmen. Det är en drift med Hollwood, en varning om hur vi alla blir mer och mer bevakade och styrda av regeringen, det är science fiction samt lite action, svart humor och en gnutta musikal kryddat med en uppsjö av kända skådisar. Vi har en korrupt och hård regering som tar i med hårdhandskarna och vi har de klassiska rebellerna. Filmen presenterar olika historier från Los Angeles (det ska väl vara 2008 men känns som kanske typ 2017..) som vävs samman, karaktärer som möts och nästan möts a'la Pulp Fiction. Jag är alldeles snurrig men jag gillar det. The Rock, Sarah Michelle Gellar & Seann William Scott utgör huvudpersonerna. Det är en mörk historia men med ljusglimtar, en våldsam historia men med mycket humor och den får dig att tänka på vart världen egentligen är på väg utan att du själv fattar hur eller varför. En skinande pärla med unik vision och du har (nästan) aldrig sett något liknande. Rekommenderas men bara om du är galen nog att våga.

/Vrångmannen

3 kommentarer:

Sara sa...

Jaaa! Den är på väg från Amazon till en brevlåda nära mig! Och jag är så geekig att jag ska läsa pre-quel serien innan jag ser filmen också...

Anonym sa...

Sara: Jag började läsa serien efter att jag såg filmen, och tycker faktiskt att den förstör filmen lite. Man får ju veta allt det där som man sitter hela filmen och undrar - det som är charmen med filmen! Dessutom är serien sjukt ful, den ser ut som den är ritad av en femåring.

Sara sa...

Hm, tack för förvarningen - kanske ska jag se filmen först då iaf!