onsdag 5 mars 2008

No country for old men - surskägget vs vrångmannen

OBS!! GALNA SPOILERS!!!


Surskägget:
Men seriöst, mer poänglös film har jag sällan sett. Här är sammanfattningen: Brolin hittar pengar, Garcia (eller vad heter spanjacken) jagar honom, dödar honom, blir påkörd av bil, tommy lee jones sitter i kök, slut. Jaha? Inte för att man måste knyta ihop alla ändar, men man kan väl knyta ihop kanske en i alla fall.

Vrångmannen:
No country for old men är väl inte poänglös på något sätt. Ett skitsnyggt, spännande thrillerdrama med bra skådisar om en gammal war veteran som hittar och behåller fel pengar och jagas av en galen hitman. Vad är poänglöst med det? Letar du efter tyngre mening? Det kallar jag poänglöööööst!! Åååååååh skägget!

Surskägget:
Jo men de jagar varandra fram och tillbaka sen har spanjoren ihjäl alla (helt okej) och blir påkörd av en bil och går därifrån med armen i en mitella. Jaha? Vad är poängen med det? Och vad är poängen med att ha Tommy Lee Jones ha 10 min dialog med en gubbstrutt i rullstol vi aldrig sett och sen sitta i sitt kök och snacka skit innan filmen är slut? Ingen poäng alls that’s what! Tommy Lee Jones karaktär överlag kändes totalt överflödig han hade typ inget med storyn att göra. Håll det till Brolin och spanjacken i såna fall. Låt spanjacken döda alla för att han är helt slut och så ser vi hur han sätter sig i bilen efter att ha dödat (eller inte) frugan till Brolin med pengarna och åka iväg i solnedgången. Sensmoral: Fucka aldrig med galna spanjackknarklangares pengar. Men neeeeeeej. Då ska prettohatten på hemma hos Coens.

Vrångmannen:
Men det är ju en PULITZERPRIS VINNANDE ROMAAAAAN! Coenbröderna har ju bara följt boken trogen (och lysande!) så då är det väl författaren Cormac McCarthy som ska ha prettohatt. Sen vinner man inga pulitzerpris när man egentligen bara vill skriva gubbaction sååååå som författare skriver man in lite flum, lite gamla människor som pratar om livet och varvar det med spänning och plötsligt är det en mycket bättre bok i det fina folkets ögon än t.ex Remokioskböckerna. Och sensmoralen är ju enkel precis som gubbarna säger - det var bättre förr, allt går åt helvete och så fort ungdomarna idag slutar säga sir så har vi kaos. Jorden är ingen plats för dom gamla längre. Om man håller med eller inte är väl upp till åskådaren. Pang! Nailed it!

Surskägget:
Alla inblandade är pretto. Bang! Nailed Jennifer Aniston.

Vrångmannen:
Sista ordet föll denna gång på mig så sammanfattningsvis det är en riktigt bra film som kan gå till historien som en riktig klassiker. Alla tvivlare (däribland SKÄGGET) kan titta på Svensson Svensson.

Surskägget: @@@

Vrångmannen: @@@@+

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sista ordet är aldrig ditt. En okej rulle som är sjukt snygg, och har några riktigt vassa scener, men som i sin helhet känns tämligen lång och menlös. Dock grymt bra skådisar så intresset hålls uppe. Men aldrig mer än en trea.

Anonym sa...

Sista ordet ÄR mitt och det skriver jag nu medan du tittar på American Pie 14 (som du också tycker är en trea, minst).

Anonym sa...

Nu har jag sett filmen och kan bedöma vinnaren i slaget mellan Surskägget och Vrångmannen.

Vinnaren äääärrr.......läs min recension. :P