tisdag 26 augusti 2008

Hancock

@@@+
Hancock kan ALDRIG bli en tvåa som Surskägget skriver i sin recension. Jag är ledsen men den är grymt underhållande utan att vara något märkvärdigt. Kort då. Will Smith är Hancock, en superhjälte som lever som en uteliggare och alkoholiserat sig pga av att ingen gillar honom och han försöker göra rätt men ställer till mer kaos och besvär typ river halva stan för att fånga en snattare. In kommer en PR-agent (spelad av Jason Bateman) och försöker ge Hancock en ny image så folk ska gilla honom igen och så han ska gilla sig själv. Allt det här har skägget redan skrivit så jag skippar storyn (Charlize Theron ååååååååååååh PUSS!). Det är dock allt annat än en dålig film. Tvärtom så är den annorlunda, rolig och fartfylld med coola effekter och några sköna överraskningar. En klassisk summer blockbuster som gör få besvikna. Det görs många sämre filmer i liknande genres och vi har aldrig sett en rulle som Hancock förut. Skägget! Ta skägget ur röven och sluta sura. Det här ÄR smart och lite manipulerande entertainment som snart ses i en dvdhylla nära dig och som sen glöms bort även om det känns som ett lite orättvist öde. Ge den en chans. Minst.

P.S. Gamla tv-serieskådisen Peter Berg har regisserat (han har även gjort spännande The Kingdom och briljanta Very Bad Things). Det var nog bättre att hoppa bakom kameran för framför var han lite sådär. Ser fram emot nästa utmaning Mr Berg!

/Vrångmannen

1 kommentar:

Anonym sa...

Mr Berg brukar leverera, utöver de filmer du nämnde har han även gjort sköna Friday Night Lights och helt okej tongue-in-cheek-80-tals-hyllning The Rundown a k a Welcome to the Jungle. Meeeeeen Hancock kändes väldigt oinspirerad och sådär. Hans sämsta hittills.