tisdag 25 november 2008

Om Ödet Får Bestämma

@@@+
Denna charmiga lilla pärla är inget speciellt egentligen, men nästan samtliga skådisar får filmen att leva upp ett snäpp högre än manuset kanske egentligen är värt. John Cusack gör som vanligt sin grej, lite snackig, charmig och lagom förvirrad. Kate Beckinsale är så vacker så det gör ont och det är helt självklart att Cusack blir blixtförälskad i henne. Jeremy Piven är perfekt som Cusacks polare och varvar mellan sköna oneliners och lagom tårögd. Molly Shannon försöker hålla sig att inte spexa till det för mycket á la SNL, meeeen ibland faller hon rakt ner i sina gamla sketchkaraktärer vilket är mer än okej. Bridget Moynahan krämar ur mesta möjliga ur sin lilla roll som Cusacks tilltänkta fru och är så snygg och trevlig att man inte riktigt fattar att Cusack vill lämna henne men men. Och Eugene Levy är perfekt som pedantisk och samtidigt bindgalen kassör på varuhus. Ibland behövs det inte mycket mer. En film om ödet och kärlek med lagom dos humor, charm och trevlighet.
/Surskägget

6 kommentarer:

Anonym sa...

Om man fick välja mellan Kate Beckindale och Bridget Mojanahannnan så är väl valet enkelt? Kate alla dagar i veckan och Bridget den där extradagen varje skottår.

Anonym sa...

Bridget i Kiss Kiss Bang Bang och MI:3 ja.

Bridget i Maid of honor nej.

Anonym sa...

Ehum? Vad?

Du blandar ju ihop Bridget Moynahan och Michelle Monaghan... Lätt gjort. NOT!

Anonym sa...

HAHAHAHAHAA Vrångmannen kom igen! Håll koll på dina babes.

Anonym sa...

Jag ÄLSKAR romantiska komedier och romantiska dramer, well romcom - men denna URUSLA film (Om ödet får bestämma) - NEJ TACK! SJUKT larvig, t o m för en hopplös romantiker som moi. Scenen när de kollar på stjärnhimlen...oh my...H J Ä L P!

Anonym sa...

eeeeh...eeeeeh...(träng aldrig in Vrångmannen i ett hörn)..Men durå Plösen, durå! Kate Beckindale vem är det va?! Blir tokig på er allihop. Michelle och jag ska flytta till Kanada. KANADA!!