söndag 14 december 2008

Eagle Eye

@@@
Vi lever i en värld där vi är övervakade så fort vi tar några kliv ut från dörren. Till och med i husets lugna vrå lämnar vi mängder med bevis för vad vi pysslar med (nån nånstans vet just nu att du läser den här bloggen). Detta tar man fasta på ordentligt i Eagle Eye och låter ett par helt normala människor (min nya favvoskådis Shia LeBeouf och sötnosen Michelle Monaghan) bli styrda av en mystisk kvinna som kontaktar dem via telefon och tycks veta exakt var de är och vad de gör hela tiden. Snart nog jagas de av FBI (Billy Bob Thornton) och flottans underrättelsetjänst (Rosario Dawson) för en massa skit de inte är skyldiga till. Snart pekar allt mot att den mystiska kvinnan vill att Shia och Michelle ska mörda USA's president. Hur ska de klara sig ur den knipan?
Det märks att Spielberg producerat för det är flådigt, fett och snyggt in i minsta detalj. Actiontermometern går igång på 100 grader och det är väldigt korta pauser mellan toköset för att hinna förklara åtminstone lite story. Fyran hängde med ett bra tag, men sen blir storyn helt enkelt lite väl blähä blähä och då sjunker betyget snabbt ett snäpp. Men som actionspektakel håller man vad man lovar.
/Surskägget

@@@
Kanske är det för att julens anda vilar över mig men jag bjussar på en trea trots att den här actionspäckade, snygga men ack så fååååniga rompen skulle haft en tvåa. Gott så och god jul!
/Vrångmannen

2 kommentarer:

Henrik sa...

"min nya favvoskådis Shia LeBeouf"

Ehh. Vad menar du med "skådis"?

Anonym sa...

Hahahahah Vrång-Henrik slår till. Jag gillar Shia. Han är en modern James Stewart, en ny Tom Hanks, en klassisk grannkille som är sympatisk och soft men som ändå kan dela ut en smäll eller två om han tvingas till det. En allround good guy helt enkelt. Vi har sett massor av honom och vi kommer se ännu mer av honom.