torsdag 11 december 2008

Zack & Miri Make A Porno

@@@@@
Tänk att man skulle behöva vänta till årets sista skälvande veckor innan den första riktigt klockrena femman dök upp. Kevin "Geniet" Smith är tillbaka så det skriker om det. Efter den lysande återgången till sitt gamla jag med Clerks 2 häromåret cementerar han med Zack & Miri att han fortfarande är kungen av dialogdriven indiekomedi.
Zack (Seth Rogen) och Miri (Elisabeth Banks) är gamla barndomsvänner som delar lägenhet. Tyvärr är deras ekonomiska sits den sämsta möjliga och snart börjar det ena efter det andra stängas av i lägenheten, el och vatten försvinner och de sitter där i mörkret och undrar vad i helvete de ska göra för att fixa detta. Då knäcker Zack den lysande idén att spela in en porrfilm. Sagt och gjort, de samlar ihop ett litet team med skådisar och kamerakille och skrider till verket. Och mitt i allt detta inser de att de börjar bli kära.
Jag tror inte någon annan regissör/manusförfattare i världen skulle kunna komma undan med att göra en kiss- och bajskomedi om en porrfilmsinspelning och få den att vara 100% uppriktigt romantisk. Men Kevin "Mästaren" Smith kan och gör det. Det finns så många sjuka och roliga skämt i den här att det inte ens är en idé att försöka komma på var man ska börja, men den bjuder på lika många varma och fina stunder som gör att man tror att man ser en helt annan typ av film. RomCom har precis fått en helt ny innebörd.
I sedvanlig Kevin "Kungen" Smithanda får vi en hel del små biroller som kommer in och krossar. Brandon Routh (som Bobby Long) och Justin Long (som Brandon) (hehehe get it?) är ett bråkande bögpar och Justin Long är kanske det roligaste du sett på år och dagar som den bögporrskådespelande karaktären han gör. Jason Mewes (som är Jay i Jay & Silent Bob ni vet) är grym som den lätt korkade Lester The Molester Cockenschtuff och som i filmens slutminuter bjussar på en full frontal i ett så sjukt läge att hahahahahahahaha jag orkar inte. Och Craig Robinson från amerikanska The Office och småroller i Knocked Up, Walk Hard: The Dewey Cox Story och Pineapple Express är såååååååååååå sjukt rolig. Det här borde bli hans stora genombrottsroll.
Det är bara att buga och bocka och tacka att Kevin "Bäst" Smith bjussar på det han gör bäst.
/Surskägget

2 kommentarer:

Anonym sa...

åååååh! jag superlängtar efter att se denna film! ÄLSKAR Kevin Smith! ÄLSKAR! Vad tycker Vrångmannen om denna?

Anonym sa...

Nu har jag sett den! Håller med dig Surskägget! Vilken film! Wow! och Elizabeth Banks....mamma mia, me love her! Hon kommer bli STOR nu!