tisdag 14 april 2009

Bästa westernfilmen

Då var det slut på westerntemat här på bloggen för denna gång gott folk. Några drar en suck av lättnad och andra gråter som när dom såg Schindler's List. I vår enkät frågade vi vilken westernfilm som egentligen är bäst och vinnaren blev inte helt otippat Den Gode, Den Onde, Den Fule, en otroligt bra rulle som man bara skall ha sett och sett om. Tvåa kom Unforgiven (som gav Clintan en Oscar för bästa regi) och som förmodligen kan ses som den sista riktigt bra västernfilmen vi någonsin kommer att få se. Westerntemat har också bevisat att även om John Wayne var lite tuff på sin tid så skulle Clint Eastwood spöat skiten ur honom i vilket saloonbråk som helst.

Nu rider iväg över prärien till nästa stad där vi säljer hästarna för en näve biobiljetter!

/Vrångmannen & Surskägget

3 kommentarer:

Sara sa...

Åh, vilken snygg sida ni har!

Jakob sa...

jamen vad hände nu med sam papa peckinpah? världens bästa västern heter väl ändå det vilda gänget?

rio bravo och leone-rullarna är förstås godis för ögon och öron men större skräp än unforgiven får man leta efter.

den enda västern som får lov att kallas western de senaste tjugo åren är heat (innan ni börjar argumentera emot, skurk och hjälte är närmare varandra än man och hustru, de är de enda som riktigt förstår varandra, kollegorna är mindre värda mänskor, formidabla shootouts och en sorgsen vuxengrabbig stämning som lockar fram tåren i ögonvrån. sådeså!)

för övrigt vinner surskägget som hade takt nog att ta upp förföljaren.

hepp!

Vrångmannen sa...

Sara - tack!
Jake - Det är en ren och skär skam att inte Sam Peckinpah har nämnts och Det Vilda Gänget är en grym western men klår den Den Gode, Den onde, Den fule..? Lovar att återkomma med en Peckinpahspecial. Visst är Heat på flera plan en western men samtidigt åks det tut-tutbil och skjuts med automatkarbin så vi höll oss denna gång till det uppenbara, dammiga hattar och rostiga revolvrar.