onsdag 29 april 2009

Blockbusters på bio i sommar

Det är dags att ta en liten förhandstitt på några balla (och eventuellt oballa) rullar som vi ser denna vår och sommar på stora vita duken. Gästkommentator är Kuntza som oftast brukar pricka rätt i sina prognoser om vilka som är "flips" och vilka som är "flops".

X-MEN Origins: Wolverine (premiär 1 maj)

Vrångmannen: Hjälten med knivarna är tillbaka i en slags prequel. Vet inte riktigt vad jag ska tro om den här. Trailern levererar och ett visst förhandssnack säger att actionsekvenserna rockar i alla fall. En annan sak om man höjer på ögonbrynen lite åt är att den blev från 15 år i Sverige (överklagas dock av filmbolaget). Hoppas att den levererar men tror väl egentligen att den är sådär.

Surskägget: Jag är lite skeptisk till Liev Schreiber som Wolverines stenhårde motståndare Sabretooth (som i o f s slarvades bort i första X-Menrullen också när han blev lite av en dumstark tölp) men i övrigt måste jag säga att trailern rockar. Jag gillar min Wolverine, jag gillar min Jackman som Wolverine och jag gillar idén. Surskägget säger tummen upp!

Kuntza: Jag tror den är ok, säkert 3:a och kommer dra in bra pengar. Släpps tidigt för att inte krocka med de riktigt stora rullarna och sånt brukar säkra bra boxoffice.

State of play (premiär 1 maj)

Vrångmannen: Mycket bra förhandsbuzz på denna thriller i journalistvärlden med övertygande recensioner i bagaget. Den är baserad på den brittiska miniserien med samma namn (går nu på BBC Entertainment) som tyvärr är sådär. De flesta i rullen har hyllats (Russell Crowe tillbaka i form) förutom då Ben Affleck som har en av huvudrollerna. Man kan inte få allt. Säkert helt ok även om det smakar lite DVD.

Surskägget: Crowe har fånigare frisyr än på länge, men som gruffig charmig superjournalist kan han absolut funka. Ben Affleck är alltid bra, och kommer vara det även här. That's right Kuntza, ÄVEN här. Men helt ärligt är jag lika sugen på att se den här som jag är på att klippa gräsmattan. Standard enligt mall 1A.

Kuntza: Den här är jag riktigt sugen på, gillar ju såna här thrillers. Tar den på bio och åk med en sann ress. Gör sådär business i USA, Crowe är ingen stjärna längre och Affleck har aldrig varit.


Knowing (premiär 8 maj)

Vrångmannen: Nic Cage vet vad som ska hända innan det sker och HAHAHAHAHAHAHA! Sorry men nej.

Surskägget: Cages karriär borde ju rimligtvis vara dödare än den där statisten du aldrig hört talas om, men av nån anledning får han prutta ur sig ännu en likadan rolltolkning som alltid. Jag gillar konceptet i filmen och hade de anställt nån annan än Cage hade jag varit peppad. Nu? Tja, en trea i bästa fall. BÄSTA fall.

Kuntza: Nej känns helt ointressant men har fått bra buzz på internet mot alla odds. Har Nic Cage kvar några trogna fans längre i den takt han släpper ”vem-bryr-sig-action-adventures”? Tror inte den drar in några pengar.

Star Trek (premiär 8 maj)

Vrångmannen: Aldrig varit något fan av Star Trek även om det är trevlig sci-fiunderhållning som bäst. Trailern på den här ”nystarten” av J.J Abrahams rockar faktiskt rejält och den hyllas redan som smart, rolig och over-the-top i sin action med en bra story. Gillar J.J så ger den nog en chans eftersom man är lite actiontörstig.

Surskägget: Se Kuntza här nedan. Vill bara ytterligare förstärka att Star Trek är fånigt, men Star Wars coolt. Trek = tönt, Wars = coolt. Ok?

Kuntza: Star Trek är skräp och fånigt (till skillnad från Star Wars som är en SAGA och episkt och…bla bla bla). JJ gör säkert bra insats här, han har bra koll på läget. Tror den kommer leverera men jag vill ju inte gynna dom med mina pengar. Däremot blir det riktigt stor succe är jag övertygad om.


Änglar & Demoner (premiär 13 maj)

Vrångmannen: Tom Hanks löser ännu en gåta a’la Da Vinci….ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!!! NU FÅR DOM GE SIG! RON HOWAAAAAAARD!!! YOU’R DEAD TO MEEEEEEEE!!!!

Surskägget: Boken är mer eller mindre en exakt kopia av Da Vincikoden (fast egentligen är det tvärtom då Da Vincikoden kom efter Änglar & Demoner). Med andra ord springer Tom Hanks runt i Rom och löser gåtor. Boken Änglar & Demoner är något bättre än boken Da Vincikoden, men filmen Änglar & Demoner kommer suga lika hårt som filmen Da Vincikoden.

Kuntza: Trailern är väl sådär och förra filmen var pissdålig. Men nja kanske. Kommer göra ok boxoffice men då hypen saknas helt så tror jag ressarna också blir lite tama.


Last House on the left (premiär 22 maj)

Vrångmannen: Remake på Wes Cravens gamla inälvs-hämnd-skräckis. Trailern lovar gastkramande ångest och spänning. Hyggligt solida recensioner gör att det här kan vara sommarens bubblare i genren även om man faktiskt redan kan historien.

Surskägget: Flipp eller flopp? Mmmm...svår fråga. Men tror på en flipp.

Kuntza: Många dissar ändå den här remaken (trots att den ju måste va bättre än originalet som är koko) men jag är sugen, kanske blir en bio på denna.


My Bloody Valentine 3D (premiär 29 maj)

Vrångmannen: Ytterligare en remake på en gammal kultslasher. Kommer nu skönt paketerad i 3D! Solida recensioner för genren och en fartfylld snygg trailer gör den högintressant, inte minst för att se hur den funkar i 3D. Inget nytt under solen men rock n roll!

Surskägget: "Nothing says date movie like a 3D ride through hell..." Hehehehe. Jorå, tror på den här.

Kuntza: Bring it on. Den ser vi gärna och har redan blivit stor hit I USA tack vare budgeten på typ 1 miljon dollars. Lär väl komma sequels också.


Terminator Salvation (premiär 3 juni)

Vrångmannen: Trailern snygg. Förhandsnacket är bra. Känns som om dom skulle gett upp detta för längesen men äntligen får vi en djup inblick i den mörka framtiden som bara glimtade förbi i de gamla klassikerna. Hoppas hoppas hoppas!

Surskägget: Jag vet inte. Trailern är sådär. Idén känns sjukt urvattnad. Men ändå. Bale ser lite galen ut (och beter sig så) och han brukar inte hoppa på taskiga projekt. Trots det hade jag nöjt mig med att se honom i en franchise och inte två. Kan bli en sjuhelvetesactionspektakel som räddar sommaren, men tror nog mest på en ljummen trea.

Kuntza: Trailern ok men saknar det där wow som den ju måste ha. Vi hoppas men jag tror det här är hjärndött och allmänt onödigt. Blir nog en 3:a men när ni frågar mig i augusti säger jag säkert ”vad då, en ny Terminator? Näe den har jag glömt”.


The Descent: Part 2 (premiär 5 juni)

Vrångmannen: Ettan var ju ok men blev pajig mot slutet. Här fortsätter den (med samma skådespelerska som ettan = plus) där ettan slutade och jag sniffar en ”Aliens”. Inga större förhoppningar och visste inte ens att den var på gång men ok varför inte.

Surskägget: Jag fes precis och det var mer intressant än det här.

Kuntza: Ettan var knappt ok och den här känns ointressant. Säker flopp.


Land of the lost (premiär 5 juni)

Vrångmannen: Will Ferrell i klassiskt matinéäventyr. Trailern är skoj och Will är i form. Förhoppningsvis inte bara för barnen men verkar underhållande och lagom galen.

Surskägget: CGI-effekterna verkar inte riktigt vara klara i trailern (minns Hulk och vet att det kan bli skitbra när den väl kommer på bio) men Ferrell är klar och han levererar som alltid. För barn? Absolut? Men det betyder inte att det blir dåligt. "It's a walnut." HAHAHAHHAHAHA!

Kuntza: Fast är trailern så kul egentligen? ALLT är CGI och det är matine för alla barn. Njae, ni hittar mig inte på bio med den här biljetten.


Drag me to hell (premiär 12 juni)

Vrångmannen: Oj oj oj! Sam Raimi är tillbaka med en rulle som garanterar att ge den hårdföre skräckfilmsälskaren mardrömmar. Trailern är sjukt lockande men varför PG13 i USA? Hur som helst ett måste!

Surskägget: JA! Raimi är kungen.

Kuntza: Hypen på nätet är ju crazy extas så nu är man sugen.


Johan Falk – Gruppen för särskilda insatser (premiär 26 juni)

Vrångmannen: Trailern vill övertyga men efter stabila Noll Tolerans, skickliga Livvakterna, direkt usla Tredje Vågen så vet jag inte. Kul med en egen actionhjälte i Sverige i alla fall. Blir nog dock ej bio.

Surskägget: Gäääääääääääääääääääsp. Ser hellre om Brandbilen Som Försvann, där har vi en riktigt polisfilm dammit!

Kuntza: Svårt det där. Tror den knappt blir en succé, är väl eg ingen som längtar efter denna och Beck-publiken väntar till TV4-visningen (körs i höst efter den 500:E och sista VanVeeeteren är färdig)


Public Enemies (premiär juli)

Vrångmannen: Michael Mann är oftast stabil och en gangsterrulle från gamla goda tiden med Johnny Depp och Christian Bale borde funka. Filmad digitalt och det syns (retar mig som fan!) annars tror jag på denna. Ultravåld och snygga kostymer. Bring it.

Surskägget: Heat på 20-talet? Jag säger det rockar. Depp verkar vara kungen i den här trailern, tror på en topp-fem-roll från hans sida (Oscarsnominering nästa år? jaaaa...). Mann vet hur man spinner en bra gangsterstory. Så här är det bara tummen upp som gäller.

Kuntza: Ska Mann göra sånt här? Och är inte Bale för uttjatat nu? Jag är tveksam här. Trailern är ok men gangsta 20-tal är aldrig speciellt intressant. Kommer göra ok boxoffice men inte mer.


Inglorious Basterds (premiär augusti)

Vrångmannen: Remake på gammal kultrulle. Tarantinos efterlängtade krigssåpa är här. Trailern är cool även om man inte får se speciellt mycket (vilket i och för sig är bra). Räkna med övervåld och snyggt snyggt snyggt. Hur gör han med musiken i denna då den utspelar sig under andra världskriget? Han är ju känd för sina balla soundtracks!

Surskägget: Vi kan bara hoppas att Death Proof var ett hemskt, hemskt, hemskt misstag som aldrig kommer upprepas i Tarantinos annars mer eller mindre fläckfria historia. Den här kommer rocka. O ja. Vad gäller musiken tror jag han skiter i allt å kör sin pryl. För att han kan.

Kuntza: Ja gärna, den kommer funka.

3 kommentarer:

Henrik sa...

Wolverine: Flopp. X-Men-filmernas tid är över och fansen har redan sett workprinten.

State of Play: Flopp. Dramathriller om whocares som biobesökaren glömt innan filmen ens är slut.

Knowing: Flopp men borde bli flipp. Cage funkar alltid och hans hjärndöd-action är bra popcornfilm ALLTID. Kommer dö pga för stor men för vag hype och taskig poster.

Star Trek: Flipp. Vinner på hype och JJ Abrams, tyvärr är JJ Abrams VÄRDELÖS och filmen kommer innehålla 1 miljard specialeffekter och ½ sida manus.

Änglar & Demoner: Flipp. Da Vinci-koden är fortfarande tillräckligt populär. Filmen kommer dock få de flesta att somna redan i förtexterna.

Last House on the Left: Flopp. Trailern får mig att vilja lägga patiens. Musiken i trailern är oslagbart dåligt vald.

My Bloody Valentine: Flipp. Tonårsskräck drar alltid in bra cash.

Terminator Salvation: Flipp VILL JAG. Regissören har gjort några av historiens sämsta filmer, men trailern lovar. JAG VILL att den ska vara sjukt bra.

Descent 2: Flipp. Ettan var usel - USEL SÄGER JAG - och jag bryr mig inte om tvåan, men ettan flippade så tvåan har en chans.

Land of the Lost: Flipp. Typisk film som föräldrar går med ungarna på. Kan vara helt ok.

Drag Me To Hell: Flopp. Hypen är enorm - "Sam Raimi är tillbaka!!!!!!111ettett" - men trailern är helt värdelös och den kommer inte vara ett dugg läskig.

Johan Fal WHO CARES

Public Enemy: Flopp. Michael Mann är over. Johnny Depp kan inte rädda den.

Inglorious Basterds: Flipp. Kommer vara svinbra.

Vrångmannen sa...

Skön genomgång från vår bloggare i annan stad. Vi kommer hålla hård koll på sommarens resultat och se vem som dunkar in flest "rätt", Henrik eller Kuntza.

Sara sa...

Jag fick boken i dag! Jippi!