söndag 28 juni 2009

Caddyshack (Tom i Bollen)

@@@
Rodney Dangerfield! HAHAHAHAHAHAHA! Jag orkar inte med karln. Han levererar oneliner efter oneliner genom hela rullen. Fantastiskt. Och Chevy Chase! HAHAHAHAHHAHA! Snubben är så minimalistisk men så hysteriskt rolig så det är fan knappt sant. Hade filmen kretsat lite mer kring dessa två herrar hade jag säkert bjudit på en fyra, men som det är nu är det lite för många andra karaktärer som helt enkelt inte är lika roliga. Bill Murray måste dock nämnas. Han har en biroll som skogstokig vaktmästare, och har många sköna scener, men det känns ändå som att han har mer att ge.
Filmen utspelar sig kring en exklusiv golfklubb och man får följa både de rika snobbarna som golfar där liksom de fattiga ungdomarna som jobbar där som caddies. Det finns ingen direkt handling utan är lite sketchartat, vilket det finns både för- och nackdelar med. Chase och Dangerfield är som sagt helt galet roliga, men det finns mycket annat man skulle kunnat filat mer på. En klassiker som kanske rostat lite med åren, men som fortfarande är väl värd att se.
/Surskägget

2 kommentarer:

Henrik sa...

Det finns en fanedit som heter "Caddyshack: No Respect":

Rodney Dangerfield’s presence in Caddyshack is removed as much as possible to make this movie a lot more funny. So, say goodbye to Al Czervik: The original Jar-Jar.

Original runtime: 98 mins
New runtime: 90 mins

http://fanedit.info/1754/

Surskägget sa...

Tar man bort Rodney så finns det bara spillror av humor kvar. Det är han som är den stora behållningen med filmen.