tisdag 15 september 2009

R.I.P. Patrick Swayze

Så har ännu en hjälte gått ur tiden. Det är imponerande att han höll ut så länge han gjorde med tanke på den aggressiva cancer han åkte på men det bevisar väl bara en del om hans fighting spirit.
För alla oss som var tonåringar på 80-talet är Swayze en institution. Han visade att det funkade att vara cool och tuff och hård (Roadhouse, Youngblood, Röd Gryning) och samtidigt vara en smooth ladies man (Dirty Dancing, Ghost). Faktum är att Swayze tillhör den kategori snubbar som hjälpt flest andra snubbar att få ligga. Hade man en date och slängde på Dirty Dancing hemma var man garanterad hångel utan snack.
Efter sköna Point Break som tillhör kategorin 80-talsaction trots att den kom 1991 hände det inte så mycket spännande karriärsmässigt. Utöver en biroll i Donnie Darko kan egentligen bara underskattade Waking Up in Reno nämnas.
För alla oss SNL-fans minns vi även Swayze i en av de roligaste Chris Farleysketcher som gjorts, nämligen den där Farley och Swayze tävlar om en plats som dansare för Chippendales. Nu har Swayze följt efter Farley till det stora partyt på andra sidan. Vi lyfter på hatten och tackar för den tid vi fick.
/Surskägget

Inga kommentarer: