måndag 14 november 2011

The Devil's Double

@@@@
Irak under 80-talet och början av 90-talet. Ett land som styrs av en smått galen diktator som inte tvekar att tortera och döda alla som vågar protestera. En av Saddams söner, Uday, får en dag för sig att han liksom pappsen ska skaffa sig en look-a-like som kan synas ute på event som Uday själv inte vill åka på. Dessutom är det bra att ha nån som kan vara måltavla när rebeller försöker mörda en titt som tätt. Stackars Latif råkar vara tillräckligt lik Uday så att ett par kirurgiska ingrepp och löständer gör honom till kopia. Latif slängs mot sin vilja in i Udays galna liv bestående av knarkorgier, mord och våldtäkter. Han överlever ett par mordförsök, får se Uday förstöra familjer till höger och vänster och för varje dag som går blir han mer och mer hatisk mot den vansinniga diktaktorsonen som får göra som han vill för pappa. Dominic Cooper i huvudrollerna som Uday och Latif (ja han spelar båda snubbar) gör sitt livs roll här. För mig var han mest känd som Howard Stark (Tony "Iron Man" Starks pappa alltså) i en pytteliten biroll i Captain America: First Avenger men efter den här filmen kommer jag helt klart hålla utkik efter karlen. Han lyckas fånga Udays galenskap och extroverta personlighet på samma strålande sätt som han fångar Latifs återhållsamma ilska och nästan introverta personlighet. Det luktar nog lite Oscarsnominering för herr Cooper tycker jag allt. Har läst lite på nätet och Scarface är en referenspunkt många tycks ha efter att ha sett den här filmen. Det är helt fel. Det här har inget med Pacinos galna framfart efter stålars och makt att göra. Visst finns det en hel del våld i filmen och några mer actionliknande sekvenser, men det här är framförallt ett drama om en man som tvingas leva en annan mans liv mot sin vilja. Samtidigt är det en intressant och spännande inblick i hur livet kunde vara i Irak under den tidsperioden fram till slutet av Gulfkriget ungefär. Sjukast av allt är att Latif existerar på riktigt och lever än idag på hemlig ort.
/Surskägget

2 kommentarer:

therese lindgren sa...

Hej!

Mitt namn är Therése och jag jobbar på en site som heter jagodu.com. Jagodu är en nystartad dejtingsite som riktar sig mot en yngre generation än de traditionella dejtingsiterna, vår målgrupp består av killar och tjejer i 20-30årsåldern. Vi ser heller inte ut som de vanliga dejtingsiterna utan liknar Facebook mer då man kan skriva statusuppdateringar, kommentera varandras uppdateringar och "gilla" dessa, etc.

På Jagodu jobbar vi mycket med att underhålla våra medlemmar genom tävlingar, dagens fråga, genom intressanta blogginlägg och temaveckor, varför jag nu kontaktar dig. I nästa vecka (vecka 47) planerar vi att ha Filmvecka på Jagodu, vilket betyde ratt vi i forumen kommer att diskutera all slags film, men även filmer kopplade till kärlek och dating, osv. Vi kommer att skriva blogginlägg på ämnet, låta våra medlemmar svara på undersökningar på temat, göra spotifylistor, etc,etc.
Varför jag kontaktar dig är för att vi söker en "filmbloggare" som skulle kunna göra ett eller två superkorta inlägg på Jagodu.com / dag med ett filmtips och dessutom kunna gästblogga på vår blogg en eller två gånger under veckan, nämna sitt "ambassadörsuppdrag" i den egna bloggen och dessutom svara på eventuella filmfrågor från våra medlemmar.

Låter det som någonting som skulle kunna vara intressant för dig?

Vänligen,


THE SOCIAL DATING NETWORK - WHERE INTUITION
AND CHEMISTRY RULES OVER SCIENCE AND TESTS

THERESE LINDGREN - MARKETING
+46 (0)70 9900 593
therese.lindgren@jagodu.com
www.jagodu.com
Patentgatan 12, 112 67 Stockholm, Sweden

Surskägget sa...

Hej Therése,

Låter absolut som en plan. Jag slår en pling till dig under dagen för att diskutera närmare.