lördag 16 april 2016

SUMMER BOX OFFICE 2016 - Kuntza at the movies

Det är dags igen! Kuntza, vår självutnämnde synske gästskribent, är tillbaka för att berätta om vilka rullar som blir hits och vilka som blir floppar i sommar:

Snart sommar betyder snart dags för högsäsong med Hollywoods tjockaste blockbusters. Årets största filmer ska ge årets största pengar. Men många är oroliga – vad blir flipp, vad blir flopp, vad är bra, och vad är inte bra?

Var inte oroliga – er ledsagare och expert Kuntza håller er i handen och bjuder på den traditionsenliga Box Office Bonanza där jag tar täten och hugger vägen fram åt er med högt och lågt i sommardjungeln. Spänn fast och bara åk med.

Captain America: Civil War
Trailern är smaskens mumma för oss fans och studio Marvel gör inga fel. Även om Age of Ultron bara var OK+ så är genren i bra form efter fortsatta succéer så de flyger in med stark medvind. De har bröderna Russo, de har mycket bra förhandsressar, de har min flickvän Scarlett, de har en trogen publik – ja det här kommer bli en jättestor hit.

Surskägget: Given hit. Alla älskar det här och Age of Ultron var helt klart bättre än bara OK+. Enda missen Marvel gjort hittills är att mitt ex Scarlett inte fått en egen filmtrilogi som Black Widow. Skamligt!

Vrångmannen: Hit!

The Angry Birds Movie
Ja Lego-filmen blev megahit men alla vet att den här kommer tre år för sent. De får jobba för att dra in pengarna och krävs en riktigt bra trailer för att locka publik. Känner du nån som spelar spelet numera? Bara en svag, medium hit.
Nästa mobilspelsfilm vi vill se - http://www.chainsawwarrior.net/! Make it happen.

Surskägget: Tre år för sent räcker inte. Fem år kanske. Kommer nån ens ihåg spelet idag? Trailern är lite småcharmig men nej nej nej, flopp.

Vrångmannen: Missat tecknade supersuccéserien much? Plus att Angry Birds 2 (och alla andra spel med fåglarna) spelas av en driljard människor än idag. Trailern är rätt skoj och de har fått humoreliten till att göra rösterna i USA. Klockren hit, fast jag vill inte se den.

Bad Neighbors 2
Ingen har väl längtat efter en uppföljare och komedier brukar ha svårt på sommaren. Trailern är kul men finns ingen trogen publik till det här.
Medium hit men ingen som bryr sig.

Surskägget: Ettan var klockren och i Staterna är Zac Efron fortfarande stor och Seth Rogen har näsa för vinnare. Dessutom gillar jänkarna sina collegerullar. Hit.

Vrångmannen: Ettan var skoj och blev en hit. Den här likaså.

The Nice Guys
My main man Shane Black är alltid kul att se och trailern verkar lova en rak uppföljare till den mysiga Kiss Kiss Bang Bang. Är absolut ingen sommarfilm och den kommer ha svårt att hitta plats på utländska marknaderna som är viktiga för Hollywood numera. Medium hit ska det lugnt bli men inte mer.

Surskägget: Kungen Shane Black gör bara bra filmer dock håller jag med Kuntza att hans filmer ibland har svårt att hitta stora publiken. Marknadsförs den som "by the director of Iron Man 3" har filmen chans att bli hit, annars medium på sin höjd. Dock en av årets förmodligen bästa filmer.

Vrångmannen: Ser sjukt mycket fram emot den här. Gissar också på medium hit.

X-Men: Apocalypse
X-men kommer alltid ha credd för att ha varit först med att lansera den riktigt bra superhjältegenren. Men det har gått lite zickzack i filmserien. Några av rullarna är riktigt bra men Wolverine-filmerna och The Last Stand har varit skräp.
Bryan Singer kan säkert göra det här OK, men känns lite som de trampar vatten ändå.
Stor hit blir det allitid.

Surskägget: X-Men och Bryan Singer är lika med stor, stor hit.

Vrångmannen: Säkert en hit men BORING ASS!

Alice i Spegellandet
Den här vågen av sagoboksfilmer behöver få ett stopp – nu!
Johnny Depp abonnerar på de här rollerna (ringer dom ens nån annan?) men det räcker för länge sen. Hans karriär behöver en nytändning och det får han inte här.
Regissören har gjort lite Ali G och Flight of the Concords vilket är bra men inte ens det gör det här ens lite, lite intressant.
Medium hit men inte mer.

Surskägget: Det krävs en Tim Burton i registolen för att en sådan här film ska bli en hit. Och Johnny Depp har egentligen aldrig varit nån stor boxofficekille med undantag för Piratesfilmerna. Medium hit.

Vrångmannen: Hoppas på flopp för guuu...

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows
1:an var stor hit och här ska smidas järn när det är varmt för att hinna casha in. Stor hit borde vara lugn, finns trogen publik och den här går bra över hela världen.
Damn you Michael Bay!

Surskägget: Megan Fox är sexig och vet om det! Ninjasköldpaddorna har alltid funkat av nån anledning. Första filmen lirade bättre än förväntat och tvåan är en given hit den med. Och Megan Fox är sexig och vet om det!

Vrångmannen: Zzzzzzz... eh va?

The Conjuring 2
Första filmen var OK men inte mer, onödigt hyllad och det är lite småsegt med haunted houses.
Däremot är den här trailern kanon och även om genren varit överbelastad med liknande filmer senaste åren så går den är ut som en vinnare.
Stor hit.

Surskägget: Ettan var så läskig så jag gömde mig för mig själv när jag såg den och ingen kan nånsin förmå mig att gå och se tvåan. Eftersom att alla bör känna som jag går ingen och ser tvåan för man har knappt återhämtat sig från ettan. Flopp.

Vrångmannen: Stor hit och den film jag ser fram emot mest i den här listan. 

Now You See Me 2
Första filmen var OK men inte mer, de extremt krystade twisterna gjorde nästan den sämre.
Borde hålla ännu en gång, så jag gissar på stor hit även denna gång.

Surskägget: Ett koncept man inte kan dra två gånger. Nej, det här blir nog skit till film men lockar folk. Medium hit.

Vrångmannen: Gillade ettan men är inte så sugen på en tvåa. Medium hit.

Warcraft: The Beginning
Kommer flera år för sent och det här mina damer och herrar är årets flopp.
Usla trailers (som nog ändå visar upp filmen på korrekt sätt) skrämmer bort publiken och vi blir genererade av att se fula orcher sitta och diskutera fred på fantasyjorden. Aj vad det här fel. ”The Beginning” kommer bli ”The First and Last Chapter”.
Årets bomb alla kategorier.

Surskägget: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Vaaaaaa?!?!?! Men varför????!!?!?! Ingen kommer väl...ingen. HAHAHAHAHAHAHAHA! MEGAFLOPP!!!!!

Vrångmannen: Vem vill se det här? Flopp (annars jävlar).

Hitta Doris
Pixar förlitar sig alltmer på sequels och även om 1:an var en megahit har den väl inte lämnat så många spår efteråt.
Men det här kommer funka igen och vi ska vara lugna att det här blir en stor hit.

Surskägget: Pixar hittar alltid sina hits. Hit.

Vrångmannen: Stor hit.

Central Intelligence
Den här filmen har väl redan gjorts 20 gånger med andra skådisar så vi vet exakt vad vi ska få. Kevin Hart är kul men buddy-genren ger inga stora hits längre. Från regissören av Dodgeball och det är gillar vi.
Svårt men max medium hit blir det här.

Surskägget: Hart är hetare än eld och The Rock är mannen av folket alla alltid gillar och vill se. Superhit.

Vrångmannen: Svår denna. Kan bli för fjantig. Hart och Johnson är ju stora stjärnor... Medium hit.

Independence Day: Återkomsten
Det här är svårt. Originalet är ju en gammal goding och var allra först med ”aliens invaderar jorden” som nu är totalt uttjatat koncept. Alla förväntar och kräver att Emmerich nu ska spränga hela universum (han pajade halva världen i ID4 och sen hela världen i 2012) och de har säkert några ess i ärmen här.
Första trailern var OK och under en sommar med få liknande konkurrenter så kommer den här funka.
Stor hit.

Surskägget: Fast bryr vi oss 20 år senare? Ja det kommer smälla och balla explosioner men bryr vi oss? Jag vet inte. Efter att ha sett trailern bryr inte jag mig. Men hit blir det väl. Eller?

Vrångmannen: Stor hit helt klart.

Stora vänliga jätten
Familjefilmer går ofta bra i USA på sommaren. Man kan undra vad Spielberg, regissören-med-världens-konstigaste-CV, ska här att göra?
Känns helt ointressant och nog svårt att locka den stora publiken.
Medium hit.

Surskägget: Spielberg, mannen som inte kunde göra ett enda fel har på sista tiden haft kämpigt. Det här känns helt ospännande. Flopp.

Vrångmannen: Snygg snoozefest. Medium hit.

The Purge: Election Year
Ja varför inte. Folk vill ha det här och de är billiga produktioner som enkelt drar in sina pengar.

Surskägget: Kostar inget att spela in och drar in femtio gånger pengarna. Därmed hit.

Vrångmannen: Exakt. Tvåan var skitbillig men folk rusade till biograferna. Borde bli en hit.

Legenden om Tarzan
Djungelboken-remaken har haft en mycket stark start under våren. Det gör det svårare för den här att lyckas.
Borde inte alls funka men trailern har hittat rätt ton, de försöker behaga flickorna med tuffa och snygga (men snälla) Tarzan och massa CGI-action för pojkvännerna. Men Alexander Skarsgård drar ingen boxoffice och det är svår mix att hitta stor publik för det här.
Svårtippat men jag tror på flopp.

Surskägget: Alla svenska kvinnliga journalister skriver spaltmeter om Skarsgårds bröst- och magmuskler på ett så ogenerat sätt att inte ens Slitz i sina glansdagar hade vågat skriva lika smaskigt inmumsande om en kvinnlig skådis. Därmed kommer alla fruntimmer flockas till biograferna. Medium hit minst och förmodligen stor hit i Sverige.

Vrångmannen: Medium hit bör det bli men jag somnade om.

Ghostbusters
Nej det spelar ingen roll att det är ett kvinnligt team av busters, det viktiga är vad ni levererar och just nu känns det riktigt svajigt.
Dålig taktik att släppa en så usel första trailer. De har rejäl uppförsbacke om de ska klara det här. Kristen Wiig är bra men allt annat här känns svagt.
Mycket svårtippat, jag tror på medium hit. Nu väntar vi bara på svar om vem som ska göra titellåten!

Surskägget: Jag gillar trailern, jag gillar konceptet och jag gillar mina Ghostbusters. Hit! Hit! Hit!

Vrångmannen: Vill så gärna att det här ska bli bra men första trailern var rätt svag. Tror ändå på stor hit.

Star Trek Beyond
ZZz, eh va?! Eh..jaha.
Ja ni grabbar, det är jobbigt att ligga i kall skugga av den där andra filmen som kom i julas och drog in biljarder dollars på boxoffice.
Men - Justin Lin ska kunna hålla liv i det här och filmerna går alltid bra i USA. Det kommer trailers som utan problem säljer in det här till fanbasen.
Stor hit.

Surskägget: Ännu en Star Trek? Jaha? Flopp.

Vrångmannen: Trailern sparkar stjärt. Gillade de andra rullarna (även om jag inte är ett Star Trekfan). Stor hit.

Ice Age: Scratattack
Hur många delar har de gjort? Verkar fortsätta funka så medium hit+ borde vara lugnt.

Surskägget: Går inte de här direkt till dvd nuförtiden? Flopp.

Vrångmannen: Kidsen skriker och vill se. Stor hit.

Jason Bourne
De första filmerna är riktigt bra och en grym trilogi utan fel. Sen skulle Jeremy Renner lösa fallet på sin kant men se näe det gick inte och den usla Bourne Legacy var helkass. Så det här kan nu gå hursomhelst.
Starkt lag med Greengrass tillbaka på regi och Alicia Vikander so hot right now, Julia Stiles, och Tommy Lee Jones som är skapad för den här serien. Matt Damon är sugen på en hit igen efter senaste årens förvirrade CV. Borde inte finnas mer story att krysta ur sig här men jag tror ändå på stor hit.

Surskägget: Hahahaha jaaaaaa! Sånt här gillar vi alltid och dels med ett fantastiskt legacy i o m de tre första Bournefilmerna, dels med heta skådisar är detta given hit.

Vrångmannen: Tror tyvärr inte på filmen men borde bli en rejäl hit.

Suicide Squad
DC kommer aldrig vinna över Marvel. Men den här är nog en av deras bättre försök med kul story och lagom busig ton som bör funka.
David Ayer kan säkert vara rätt man för regijobbet men vi får aldrig glömma att han också att pruttade ur sig korven som hette ”Sabotage” och är Ahnuld Schwarzeneggers allra sämsta film. Så lite varningsflagg men tror ändå på stor hit då idén är originell och det finns många fans som vill älska det här.
Stor hit.

Surskägget: Will Smith har inte haft en jättehit på ett tag men är sugen på revansch. Joel Kinnaman är het i Hollywood som alla svenskar just nu. Jared Leto är galnast som Jokern. Och min fru (sedan jag skilde mig från Scarlett) Margot Robbie är hetare än lava och enligt alla trailers hittills den som kommer sno hela filmen som Harley Quinn. Detta blir givetvis en massiv hit.

Vrångmannen: Stor hit och rätt efterlängtad.

Kuntzas summering:
Största hit: Cap America
Bästa film: Cap America
Största flopp: Warcraft

Surskäggets summering:
Största hit: Cap'n A.
Bästa film: Jämnt mellan Cap'n A och Suicide Squad.
Största flopp: Warcraft alla dagar i veckan och även några i nästa år.

Vrångmannens summering:
Största hit: Captain America
Bästa film: The Conjuring 2
Största flopp: Warcraft

1 kommentar:

Unknown sa...

Jonny Depp får nytändningen på Grönan