onsdag 4 november 2009

Änglar & Demoner

@-
Ja man är ju dum i huvudet. Innan ni dömer ut mig helt så läs vad fan jag har att säga i allafall. Gav ju filmatiseringen av Da Vinci-koden (the bestselling crap of the toilets toilets) en etta för det var en skräprulle utan mått mätt och då hade jag ändå läst en bit av boken. Jag anföll för övrigt den romanen i kalsongerna under fasansfull vrede efter att bara läst ca 100 sidor på Gran Canariasemestern (fråga Nisse om ni inte tror mig). Anledningen till att jag såg den här uppföljaren (eller om den här storyn är före Da Vinci) var att jag var med en polare i Polen i somras och vi skulle gå på bio. Vi hittade ingen rulle som passade våra tider (de få nyktra) och som dessutom var textad på engelska. Plötsligt såg vi en som passade perfekt. Denna. Jag visste att den skulle suga hårt men kände mig ändå villig på att ta den lilla chansen att bli överraskad och underhållen. Sen var det ju en lite speciell grej att gå på polsk biograf också eftersom vi ändå var där. Så. Den historien om hur vi hittade rätt film som passade var mer spännande än de två timmar jag fick genomlida. Fy fan vilken tortyr. Eftersom jag blev ännu argare nu när jag skrev det här så får den här skitfilmen ett minus på ettan. Da Vinci-koden uppgraderar jag till "den ännu sämre filmen du inte sett i ditt liv trots den sämsta". Ät en ostfralla Tom Hanks och försvinn.
OBS! Ett par spoilers: Han som spelar hitman är dansk och visade mer kuk i Lars Von Triers "Idioterna" än du har sett på muggen om du är kille och har väldigt tjockt glas i dina glasögon. Vafan gör han här? Italienarna viftar overkligt lite med armarna (eller är vi i Frankrike?). Författaren till succéromanerna, Dan Brown, skymtar förbi i en cameo men fick leva. Det ska tydlien vara spännande för musiken, klippningen och tuffa åkningarna säger så. Regissören Ron Howard hade keps.
/Vrångmannen

4 kommentarer:

Henrik sa...

Ron Howard har sytt fast kepsen på huvet.

Skulle aldrig se filmen (eller Da Winchy Koden).

PTB sa...

Spoilers?

PTB sa...

Och sluta ge etta-minus bara för att du bestämt dig i förväg, inte faaan är det en etta minus, den är INTE speciellt bra men jebus....

Vrångmannen sa...

Nu blev den ännu sämre.