måndag 2 november 2009

Vad Hände? aka Skådisar Som Var Hur Kända Som Helst Men Som Tvärdog Karriärmässigt - del fyra Billy Zane

Ni får säga vad ni vill, men enligt mig har Billy Zane allt för att vara lika gigantostor som Tom Cruise eller Brad Pitt. Utseende (seriöst snubben ser fan riktigt bra ut), talang (kolla hur jävla naturlig han är framför kameran, fucking jävla James Dean eller nån) och en förmåga att utstråla att han förmodligen är en skön snubbe privat som man skulle kunna vara polare med.
Och nog fan började karriären gå åt helt rätt håll med en biroll i de två första Tillbaka Till Framtidenfilmerna, ett par avsnitt av Twin Peaks, ensemblefilmen (och faktiskt underskattade) Memphis Belle, lite western i Tombstone, kultskräck i Tales From The Crypt: Demon Knight, en missförstått knaskul Fantomen och en av de galnaste psykopater du sett på film i Dead Calm (mot Nicole Kidman i sitt riktiga genombrott). År 1997 var han med i Titanic (den typ mest sedda filmen på jorden) och borde ha klivit upp på prispallen bredvid våra största stjärnor. Istället hände…ja, vad fan hände?
Till skillnad från Tom Cruise och kompani verkar Billy Zane ha valt fel agent/manager. Tittar man på imdb.com kryllar det av roller för Billy Zane från 1997 till idag. Typ fyrtiotalet olika filmer/teveserier har han medverkat i de senaste 12 åren. Det är cirka 3 filmer per år i snitt. Tre filmer per år! Vem håller det tempot i filmbranschen? Jämför med DiCaprio som snittat typ en film per år sedan Titanic, ett mer normalt tempo för en megastjärna. Ja just det, Zane är ju inte en megastjärna för han väljer att vara med i tre rullar per år som DU ALDRIG HÖRT TALAS OM!!! Det kändaste han gjort sedan Titanic är Zoolander och det är en CAMEO!
Jag förundras stort. Vad hände Billy? Vad i helvete hände? Sparka alla omkring dig och börja om. Sluta ta roller i skitfilmer som knappt går direkt till dvd. Vad är det här? VAD ÄR DET HÄR!? Skärpning Billy. Ta dig i kragen och gör en vettig film igen.
/Surskägget

3 kommentarer:

Sara sa...

Alltså, se Billy Zane i Vlad och jag är rätt säker på att du kommer att ändra uppfattning om honom.

Vrångmannen sa...

Hahaha!

Anonym sa...

Billy Zane - en av de vackraste männen med världens sexigaste ögon jämte Jared Leto! Och ja - han är en bra skådis! (Ja båda faktisk, och Jared är en gud på sång.)