söndag 2 januari 2011

G.I. Joe: The Rise of Cobra

@@@@
HAHAHAHAHAHAHA! Jaaaaaaaaaaaa! Såhär fläskigt överdriven ska all sommaraction alltid vara. Rullen blev väl sågad vid fotknölarna av de flesta men då känns det som att man missat hela poängen med filmen. Det är för fan baserat på leksaksactionfigurer (som även finns både som serietidning och tecknad serie/film) om supersoldater (G.I. Joe's) som slåss mot superskurkar (Cobra). Alla karaktärer har överdrivna namn som Snake Eyes, Storm Shadow och Duke och är superduktiga ninjor/soldater/piloter/bombexperter etc etc. De onda ska ta över världen och de goda ska stoppa dem. Det sprängs en hel del, det skjuts ännu mer och dessutom finns supertekniska uppfinningar som kan användas både till ont och gott (har du aldrig sett Eiffeltornet bli uppätet av nanotermiter hahahahahaha så har du aldrig sett en bra actionfilm). Skurkarna är så härligt James Bondgalna och jag påminns mer än en gång om gamla hederliga Bondrullar med undervattensbaser, hemliga vulkaner och dolda ökenbaser flera hundra meter under jord i bästa SPECTRE-stil. Det här är Bond möter serietidning möter Matrix möter Bourne. Kom igen allihopa! Det här är kul. Fram med popcornen och ett leende för nu kör vi. Och självklart kommer det en uppföljare. Yeee-haaaaw!
/Surskägget

@@@
G.I. Joe... Hehehe skäggets glädje smittar av sig och därför ska jag vara snäll. Det här är faktiskt skönt popcornsmatter även om filmen är gjord för att sälja FLER LEKSAKER VAD ÄR DET HÄR?! Den håller snygg låda och släpper aldrig taget och som Surskägget nämner så är det härligt att se de galnaste skurkarna och de på riktigt galnaste gadgets sen James Bond gick i pension och ville ha sin välling skakad inte rörd. Skoj underhållning om man tar det för vad det är alltså. En annan dag hade jag kanske lekt Godzilla med dvdfodralet och kastat frisbee med själva skivan men idag är den faktiskt helt ok.
/Vrångmannen

2 kommentarer:

Anna Nio sa...

Jaaaa, just så kände både jag och J efter att ha sett den också, det är verkligen en 80-talsmuskelaction fast för 2000-talet. Man kan recensera den såhär också: KABOOM, yeah, VROOM, BLAMBLAMBLAM, woo-hoo, WOOSCH, UNTS-UNTS-UNTS, BOOM, öööhhh, BAAAAAM! :D

Surskägget sa...

Hahahaha den bästa recension av filmen jag läst.