torsdag 20 januari 2011

Public Enemies

@@
Var riktigt sugen på den här filmen. Den har alla förutsättningar för att kunna ha blivit nåt riktigt bra. Johnny Depp och Christian Bale spelar huvudrollerna och Michael Mann har regisserat och skrivit. Och så handlar det om en gangster som jagas av FBI. Mann om nån har ju bevisat att han är väldigt duktig på denna typ av story (Heat är och förblir ett mästerverk och Collateral är riktigt jävla bra). Tyvärr verkar Manns fingertoppskänsla ha försvunnit på senare år. Detta är baserat på en sann story om depressionens mest kända bankrånare i USA, John Dillinger (Depp), och FBI-agenten (Bale) som jagar honom. Förutom att det är en intressant tid i USA’s historia är det dessutom alltid kul att ta del av sanna historier om bankrånare, skurkar och ligister på film. Dock inte denna gång. Det är trögt trots ett par actionsekvenser inslängda med jämna mellanrum för att hålla publiken vaken. Depp och Bale verkar inte ha vaknat eller så drömmer de på alla pengar de kommer få för nästa uppföljare av Pirates of the Caribbean respektive Batman för att de är knappt närvarande nån av dem på samma sätt som de brukar vara. Helt värdelöst är det inte, men mycket mer än okej och en axelryckning blir det inte heller. Synd på all potential.
/Surskägget
Vrångmannen tyckte såhär.

5 kommentarer:

Joel Burman sa...

Fotot sticker ut som något av det värsta som setts i digital väg. Brukar normalt inte störa mig på sånt men det här var iögonfallande dåligt.

BlueRoseCase sa...

Skrev om denna i december och kan bara hålla med om din text. Den hade förutsättningar men av detta blev det ingenting. Synd.

Vrångmannen sa...

Tycker ofta att digitalt foto inte är så skoj. De säger att tekniken bara blir bättre och bättre, och det blir den väl, så snart kommer vi inte kunna se skillnad på digitalt foto och "riktig film". De har sagt det länge nu och jag ser fortfarande en tydlig skillnad och retar mig fortfarande på att det ser ut som skit på vita duken. I synnerhet den här rullen. Har man en riktigt stram budget så är nog den helt digitala vägen den rätta att ta men Michael Mann har ju miljonersbiljoners...

Surskägget sa...

A trillion billion dollars!

Anonym sa...

Jag som älskar Depp och tycker Bale är fantastisk somnade ganska omgående. Och det hade inte bara med en hård arbetsdag att göra.