söndag 27 februari 2011

Oscarsfacit - Surskägget

Okej gott folk, känn peppen. Nu är det bara ett par timmar kvar till galan drar igång och då passar det väl alldeles utmärkt att vi ger er våra tips på vilka som kommer vinna vad. Vrångmannen kommer ju bara ge er massa fel så här är det RIKTIGA facit.

Bästa Kvinnliga - Natalie Portman för annars dödar jag Vrångmannen (vilket visserligen har sina fördelar men ändå).
Bästa Manliga - Skulle vilja säga Jeff Bridges för tycker han levererade den bästa rollen, men tror Colin Firth plockar hem det.
Bästa Kvinnliga Biroll - Här blir det riktigt tajt, alla fem levererade verkligen. Men tycker Melissa Leo i The Fighter var snäppet bättre än de andra även om jag inte blir förvånad om Hailee Steinfeld i True Grit tar hem det. Men jag säger Melissa Leo.
Bästa Manliga Biroll - Christian Bale. Utan snack.
Bästa Regi - Darren Aronofsky för att Black Swan är det bästa som skett på bio på 10 år. Och för att han plockade fram det bästa från både Natalie Portman och Mila Kunis (och där är skammen att hon inte är nominerad för Bästa Kvinnliga Biroll).
Bästa Film - Black Swan. Den är snygg, spännande, visuellt fantastisk, cool story, fantastiska skådisar och grym på alla sätt och vis. Det enda som kan hota här är True Grit (för Winter's Bone är sääääääääääääääääääääääääämst!!!!).

Där gott folk har ni det. Specialeffekter, manus, musik etc etc skiter väl jag totalt i.
/Surskägget

Inga kommentarer: