onsdag 23 mars 2011

Charlie Sheen x 2

Charlie Sheen har alltid varit en vild å galen partyprisse och aldrig har väl hans festande varit galnare än nu. Sånt måste premieras här på bloggen! Tänk vad världen skulle vara tråkig om vi inte hade våra Charlie Sheens och Micke Persbrandts som snortade i sig halva Colombia och sen bjussade på sköna citat som: "Dying is for amatuers." (Sheen angående om han är rädd att överdosera) och "Jag älskar kola." (Persbrandt om sin kärlek till kokainet). Mer sånt, mer skandaler, mer dårar!

Hot Shots! (1991)
@@@@
Hahahahahahaha! Fantastisk rulle det här. Var ett bra tag sedan jag såg den sist och måste säga att jag var lite skeptisk innan. Men den håller än. Framförallt Lloyd Bridges som amiralen som är heeeeeeeeeeeelt slut i huvudet och som får Leslie Nielsen från Nakna Pistolenfilmerna att se normal ut i jämförelse är makalöst bra. Var var alla Oscarsnomineringar för Lloyd när den här rullen kom ut? Filmen är till stor del en drift med Top Gun men man sparkar som vanligt när regissör Jim Abrahams är i farten på det mesta. Sheen spelar superduperpiloten Topper Harley som har en enda svaghet, hans far som också var pilot sägs ha dödat en annan amerikansk pilot på grund av slarv under ett uppdrag. Topper försöker nu bära detta ok på sina axlar. Självklart får han gå hos en sexig psykolog (mumsiga Valeria Golino) som blir kär i honom. Cary Elwes i en klockren parodi på Val Kilmers Iceman avrundar Top Gunreferenserna och värt att nämna är Jon Cryer i en liten biroll långt innan succén med Sheen i 2 1/2 Män.
/Surskägget

Hot Shots! Part Deux (1993)
@@@@
Självklart får en supersuccé som Hot Shots! en uppföljare. Här väljer man att parodiera Rambofilmerna framförallt. Sheen deffade upp sig som fan inför rollen och var nästan lika bitig som Stallone själv. Kul här är en liten cameo av pappa Martin Sheen där han och Charlie stirrar på varandra och skriker: "I loved you in Wall Street" samtidigt som de åker i Apocalypse Nowbåtar förbi varandra HAHAHAHAHAHA! Lloyd Bridges fortsätter stjäla showen genom att vara heeeeeeeeeeeeelt slut och ordvitsarna och filmreferenserna haglar en i sekunden precis som sig bör i en Jim Abrahamsfilm.
/Surskägget

2 kommentarer:

Anna Nio sa...

Hahahaha, ÄLSKA Hot Shots-rullarna! "At ease, gentlemen" är t.ex. så jävla hilarious, kolla in (precis i början av klippet) Elwes scarf som fått sig en egen vindmaskin bara sådär, HAHAHAHA. :D

Och i tvåan (öhöhöhö): "-Who are they? -She's CIA, that man is an extra", HAHAHAHA!

Surskägget sa...

Det finns så många sköna såna repliker. Elwes scarf är en klassiker!!! HAHAHAHAHAHA!
Och det stående skämtet i både ettan och tvåan när Valeria Golino berättar nåt jobbigt för Sheen som reagerar med att säga:
-You're joking!
-No if I were joking I'd say, a horse walks into a bar and the bartender says, why the long face?
-Okay, you're not joking.
HAHAHAHAHAHA!