tisdag 26 april 2011

Battle: Los Angeles

@@@
Ja det är klichéfest i 120 minuter. Ja du har en blandning av Independence Day, Black Hawk Down, District 9 och Skyline. Ja karaktärerna är inte ett dugg originella och du har sett dem i varje krigsfilm nånsin. Samtidigt, var det nån som trodde att de skulle få en Oscarsvinnare på näthinnan där karaktärsutveckling är viktigare än ett dussin CGI-effekter och femhundra avfyrade skott på 60 sekunder? Den här filmen vill inte vara nånting annat än 120 minuters adrenalinkick. Det ska sprängas, skjutas, sprängas lite till och skjutas ännu mer. Med jämna mellanrum dör ännu en karaktär du inte haft tid att lära känna och därför inte bryr dig om, men det är liksom inte poängen här. Poängen är att utomjordingar anfaller och vi skjuter tillbaka. Med massor av skott. Hela tiden. Pang pang pang pang! Vill du inte ha det ska du se om Ett Hål I Mitt Hjärta istället. Där visar Sanna Bråding både tutte och mus och du får även se Torsten Flincks snopp. Och så gråter han lite. Buhuhu. För han vet att han är med i en pretto artsy-fartsy SKITFILM.
/Surskägget
PS. Vrångmannen har som vanligt ingen uppfattning om actionfilm.

4 kommentarer:

Vrångmannen sa...

Det är sannerligen en bedrift att misslyckas göra en hjärndöd bang-for-the-bucks-aliens-anfaller rulle som här. Hur svårt kan det vara? Jag letar endast efter smaskigt ös utan större innehåll men här är det ful action och fullständig förvirring som råder. Det verkar inte som om någon bakom kameran vet vad de håller på med hahaha! Kolla också regissörens tidigare alster som referens. Det finns inget här att hämta. Ful och oinspirerad action gör mig arg och lättimponerade kumpaner gör mig vansinnig!

Surskägget sa...

Säger Vrångmannen som tycker att Signs är en bra rymdvarelser-invaderar-jorden-film. Signs. Mel Gibson i en källare i 120 minuter. Shit vad bra!

Vrångmannen sa...

Signs var ett annorlunda och spännande sci-fi/thriller/drama och kan icke sättas i samma kategori. ICKE! Däremot älskar jag Independence Day, Black Hawk Down och District 9 som du nämner som referenser. Skyline var dock hemsk och ytterligare en box-officebomb som aldrig borde få ha spelats in. Nu hoppas vi på nästa Aliens Attackrulle där folk bakom kameran vet vad dom gör, någon har faktiskt brytt sig att skriva ett manus, designen på varelserna är cool och har en poäng(bläckfiskar?!) och en fotograf som inte viftar omkring med kameran som om han försöker plåta 7 avsnitt av Law & Order samtidigt.

PTB sa...

Bägge 2 är jävla dynga. Vrångmannen vet, numera, att Signs var dynga men han är vrång, ahdaaaaaa?, så det erkänner han inte.