onsdag 6 april 2011

Hobo With a Shotgun

@
Den andra filmen baserad på en av de låtsastrailers som Quentin Tarantino och Robert Rodriguez körde under sitt Grindhouseextravaganzajippo (den första rullen blev Machete). Hela idén med Hobo With a Shotgun kittlar mig och den har varit en smula efterlängtad. Tyvärr blev det bara så fel. Rutger Hauer är en uteliggare som försöker samla ihop pengar till en gräsklippare för han är helt slut. Istället ledsnar han på allt brottsligt avskum och går bärsärk med en hagelbössa för att rensa upp stan a'la Bronson. Grindhousekänsla och flera delar Tromahyllning men på fel sätt. Övervåldsamt kladdigt på gammalt 80-talsvis (tänk Street Trash, Tromarullarna, Blood Diner etc) men på fel sätt. Usla one-liners som ska vara usla men blir usla på fel sätt. Det finns liksom ingen charm trots att jag fattar hyllningen. Noll. Hur kan man misslyckas att göra Rutger Hauer stenhård med en hagelbössa och hobokläder? Jag vill så gärna gilla detta men där Machete blev en skön och charmig underhållning i våldets tecken så är Hobo with a Shotgun en ful gäspning. Ok, skurkarna är skojigt elaka, musiken hittar rätt, och skådespelarna är skitdåliga, vilket de ska vara, men sorry det här är uselt och det på fel sätt. FEL SÄTT!
/Vrångmannen

7 kommentarer:

f i f f i sa...

Men....har du sett den här redan???
LYLLO DIG!

Jag vill se den oavsett din sågning. Eller kanske ännu mer nu ;D

Henrik sa...

De första 20-25 minuterna sitter jag bara och undrar vad det är för jävla skit jag tittar på. Men sen infann sig känslan lite mer så jag blev road under andra halvan. Kunde blivit såååå mycket bättre.

Anna Nio sa...

Men den ville jag ju se i helgen! ÖNSKEFILM, sa du! Den har inte ens kommit ut än, sa du. SA DU! Ditt sviiiiiin, du har gått bakom min ryyyygg! Och så var den inte ens bra, vad är det här? VA?

Vrångmannen sa...

Jodå den har kommit ut OCH den är inget vidare alls. På fel sätt.

Vrångmannen sa...

Anna: Sluta önska fyrtiofyyyyra filmer när man bara får ta en hahahaha!

Anna Nio sa...

NOOOOOOOOO! Jag får önska hur många jag vill! I'M INVINCIBLE! (You're a looney.)

Surskägget sa...

I think you're all fucked in the head.