fredag 21 november 2008

Bäste Bond

Nu är omröstningen avgjord och inte helt otippat kammade Roger Moore hem medaljen som bäste Bond. Jag antar att den som röstade på David Niven a) skojade b) faktiskt inte ens sett filmen och c) skojade.
Däremot är jag ändå lite sur över att det inte är Sean Connery som tog hem titeln. Han är originalet och även om filmerna är lite mer föråldrade idag än Moores dito är ju Connery the king of cool. Visst, med Moore kom humorn och glimten i ögat, men Bond ska ju (som nystarten med Craig tydligt visar) vara en kallhjärtad mördare utan pardon.
Samtidigt är ju några av de bästa Bondrullarna de med just Moore så jag ska inte klaga heller egentligen. Men då skulle jag kunna döpa om mig till Gladskägget och det lär ju inte hända.
/Surskägget

4 kommentarer:

Henrik sa...

Ursäkta, men hur länge var den frågan uppe? Jag såg den då inte... Den förra frågan låg väl ett par veckor iallafall så jag slutade väl titta....
Bäst Bond är ändå Peter Sellers. Så det så.

Anonym sa...

Vi här på FILM4FUCKSAKE har som vana att ej vara konsekventa med någonting överhuvudtaget. Våra recensioner är bara sådär och vi har väldigt konstig smak om ens någon alls. Allt är Surskäggets fel för övrigt men så kan det gå när man bara äger hälften av aktierna i bolaget. En dag ska allt det här bli mitt. Vänta bara.
Bästa Bond är Persbrandt.

Henrik sa...

Jag vill lägga in en formell protest mot detta förfarande då FILM4FUCKSAKE är min favorit(1)blogg och en viss standard krävs. Ni kommer att höra från min advokat (2).

(1) Kan vara ljug.
(2) Är definitivt ljug.

Anonym sa...

Skriv för lekmän Henrik! Sån här komplicerad mumbojumbo till lagtext är det ju ingen som förstår. Klausuler hit och dit. Surskägget satte sig en kväll för att reda ut detta med läslampa och glasögon och spräckte en ådra i tinningen.