måndag 9 mars 2009

Sex Drive

@@@
Som många andra tonårskomedier hade man en mer barnvänlig version på bio än på DVD. Detta är alltså en Unratedversion vilket innebär att censuren inte satt sin stämpel på den i USA och att du köper den på egen risk. Detta i sin tur innebär allt som oftast att det sägs ”fuck” lite oftare och att man får se mer tutte. Men herrarna bakom den här rullen ville gå lite längre. Filmen börjar med regissören och producenten som stappligt, styltigt och allmänt uselt (fast medvetet uselt för att det ska bli kul) läser sig igenom en text som går ut på att alla andra Unratedfilmer är trista för att man slänger in två extra ”fuck” nånstans och att den här rullen tar sin Unratedstämpel på allvar och gör nåt mer med den. Och sannerligen om man inte klipper in väldigt mycket omotiverad nakenhet (både kvinnlig och manlig) samt små metaskämt här och där (oh no it’s Cyclops utbrister en skådis när James Marsden kommer in i bild t ex). Nog om det.
Historien är lika klassisk som enkel. Oskuld ska ta sig från plats A till plats B där en snygg tjej väntar på honom och vill ha sex med honom. För att lyckas med detta snor han storebrors (nyss nämnda James Marsden) bil och får med sig sina två bästa kompisar varav den ena är en tjej och lika hemligt kär i honom som han i henne. Tanken att de två ska bli tillsammans har slagit dem på varsitt håll, men ingen vågar riskera vänskapen. På vägen stöter de på allehanda trubbel förstås och grovkornig kiss- och bajshumor uppstår. Det här är en salig blandning av Road Trip, Old School, Superbad, Porky’s, American Pie, Harold & Kumar Go To White Castle och andra liknande ungdomsrullar. Vissa partier är lite svaga och utdragna (säkert nerbantat i originalbioversionen) men som helhet är det oftast väldigt kul.
James Marsden som arg storebror är lysande. Fanns det en komedi-Oscar för Roligaste Biroll skulle han få den direkt. Även Seth Green som ironisk amishsnubbe är grymt kul. Han gör mycket med väldigt lite. Och fejkskägg är ALLTID kul. En rulle som aldrig kommer vinna några priser och som inte är tillräckligt bra för att nå klassikerstatus, men som är underhållande för stunden och som man kan tänka sig att se igen.
/Surskägget

Inga kommentarer: