tisdag 1 december 2009

Julkalendern 1 dec: Ett Päron Till Farsa Firar Jul

@@@@
Välkomna ska ni vara till Vrångmannen & Surskäggets alldeles speciella lilla julkalender. Förra året var det en hel del som ville ha julfilmstips. Tyvärr hann vi inte riktigt med att förbereda det då, men nu är vi tillbaka with a vengeance! Och vilken film är bättre att sparka igång nedräkningen till jul än just denna klassiker? Efter att ha varit på sommarsemester både i USA och Europa var det inte svårt att lista ut att familjen Griswold (hahahahahaha jag orkar inte ens med namnet!) skulle fira jul ihop. Och naturligtvis går det mesta rätt åt helvete. Det ska snos julgranar och hängas upp julbelysning från helvetet samtidigt som Randy Quaid glider runt och är full och dum. HAHAHAHAHA! Om alla jular skulle vara såhär skulle ingen fira dem längre. Chevy är som vanligt i sitt esse i rollen som Clark Griswold och Randy Quaid förtjänar minst en hedersoscar för sin roll som den extremt jobbige kusinen Eddie (som självklart dyker upp helt oannonserad med hela stinkande white trashfamiljen). Att det är mästaren John Hughes som skrivit även denna tredje installation i serien skadar definitivt inte. Så korka upp glöggen, ta fram pepparkakorna och skratta ihjäl dig långt innan tomten fastnar i skorstenen.
/Surskägget

@@@@
Jingle bells, Batman smells, Robin laid an egg. The Batmobile, lost it’s wheel and the Joker got away! Ho ho hooooo!!! (jag var bara tvungen)
Ett Päron till farsa firar jul (Christmas Vacation) är riktigt jävla skitkul. Den lyckas också vara lite lagom sentimental utan att det går över styr och faktiskt locka fram julstämningen hos tittaren mellan alla garv. Man känner igen sig även om det naturligtvis alltid går över gränsen. Det här är också den sista filmen där Chevy Chase var riktigt rolig. Ingen vet varför. Kanske för att han blivit för gammal för sin egen lite udda humor (blickar, smygsarkasm, slapstick). Som Surskägget också påpekade så förhöjs julstämningen av en fantastisk Randy Quaid som verkar ha doktorerat i att spela white trashgubbar med hjärta. Såklart blir julen en katastrof både innan och efter släktingarna anlänt men familjen finner ändå julstämningen till slut. Den här rullen är mer svensk julafton än Kalle Anka! KALLE ANKA!
”We're gonna have the hap, hap, happiest Christmas since Bing Crosby tap-danced with Danny fucking Kaye!”
/Vrångmannen

Inga kommentarer: