fredag 22 januari 2010

Crank

@@@+
Hahaha! Så har jag alltså sett Crank som legat på min lista över "must see" länge (släpptes 2006). Hatad och älskad bland polarna. Sånt är alltid skoj. Den buttre torpeden Chev Chelios (Jason Statham från Transporterrullarna) vaknar upp i sitt vardagsrum i suddigt tillstånd. Han hittar en dvd med orden "fuck you" på och när han kör den i spelaren dyker den uppenbart bindgalne rivalen och smågangstern Ricky Verona upp på skärmen och förklarar att han har förgiftat Chev med ett dödligt gift och att han har en timme kvar att leva. Chev blir pruttarg och ger sig ut på en minst sagt galen hämndaktion med tiden som fiende. Så länge adrenalinet pumpar i ådrorna så kan han stå emot giftets dödliga framfart i kroppen. Jag gillar ju det här. En dumskoj rulle (som är väl medveten om det). Även om den i sin galna tv-spels/serietidningsframfart t.o.m lyckas tänja otrolighetsgränserna så bjuds man på snyggt och underhållande ös i hundranittio. Det största felet en actionrulle kan göra är att vara tråkig och Crank har fan inte en tråkig sekund att bjuda på. Däremot får man en sjuhelvetes massa påhittig kick-ass om man kan stå ut med ultravåld och slapstick hand i hand, och vem kan inte det? Nu ser jag fram emot tvåan som redan ifjol släpptes på dvd. Jag börjar bli gammal..
/Vrångmannen

@
Jag gillar adrenalinstinna actionfilmer med coola klipp, sköna snabba freeze frames och galna stunts. På papper borde jag älska Crank. Filmen är i princip en enda orgie i actionsekvenser. Det skadar inte heller att Amy Smart är med som flickvän (men Statham alltså, seriöst, nej nej nej). Trots detta (och ett litet homage till Blues Brothers där man kör med ett par bilar genom ett köpcentrum) är Crank hopplöst usel. Jag är ledsen. Jag ville verkligen gilla den här, men man har koncentrerat sig så mycket på yta att hjärtat försvann. Jag önskar jag kunde tycka att den var cool, men nej. Det här är bara ett riktigt bottennapp. Suck åh suck.
/Surskägget

7 kommentarer:

Sara BE sa...

Aj aj aj aj! Passa dig för tvåan! Har du inte läst mina recensioner?!

http://0glorybox0.blogspot.com/2009/12/crank-it-up.html

http://0glorybox0.blogspot.com/2009/12/cranky.html

Vrångmannen sa...

iiiiiih! Hur kunde jag missa dem?!? Ok vi verkar tycka hyfsat lika om ettan men eftersom du ratar tvåan ("Åsa Nisse på crack" hahahaha!) så mååååste jag nästan se den även om den förmodligen är ofantligt mycket sämre :-)

Vrångmannen sa...

Hahaha skägget varför så arg? Öset. ÖSET!! Finns inget att klaga på här!

Sara BE sa...

Nejnejnejnej du kommer att ångra dig så HÅRT! Den är rasistisk, sexistisk och bara dumdumdum!

Om du nödvändigtvis ska se den borde du stjäla den.

Henrik sa...

HAHAHAHAHA "så hjärtat försvann" HAHAHAHAHAHA

Vrångmannen sa...

Sara: Nu blir jag ju bara ÄNNU MER intresserad! :-)

Henrik: hahaha jaaaa..

Surskägget sa...

Alla bra actionrullar som Commando och Cobra har massa hjärta!