tisdag 26 april 2011

SUMMER BOX OFFICE 2011 - Kuntza at the movies

It´s that time of the year again…

Dags för er big movie daddy Kuntza att gå igenom årets blockbustersommarfilmer, en tradition snäppet finare än midsommar, kräftor, chartersemester, Pripps blå och allt det andra.

Snart (typ slutet av april) rullar biosommaren ut på riktigt och då väntar:

Fast Five
Det verkar fortfarande funka eftersom de ständigt släpper nya delar i den här långkörar(skämt!)-serien. Den här delen verkar vara lite oavsiktligt kul då det luktar losers corner genom att man castat tre hasbeens utan nu levande karriärer: Dwayne ”jag har egentligen aldrig gjort en hit” The Rock, Vin ”min karriär begick harakiri direkt” Diesel och Paul ”vet nån ens vem jag är?” Walker. Vore ju kul för mig personligen om den här drar in pengar då min ex Jordana Brewster är en bra tjej men annars – ingen bryr sig om det här förutom kåtflåsiga 15-åriga killar som ändå drar upp den här till en medium hit.

Thor
En av Marvels knäppaste karaktärer får en makeover som bör räcka. De har nu lärt sig hur de ska hantera sitt stall av karaktärer och det här kommer funka. Ja det är fånigt men lagom originellt och med en trailer som luktar succé. Förhandsressarna har varit mycket positiva och lita på farsan Kuntza här – blir stor hit.

The Beaver
Nääe - Jodie Foster regisserar Mel ”the madness” Gibson i hans stapplande försök till comeback. Den grötiga trailern lämnar dålig eftersmak (ingen riktig komedi, ingen riktig feel-good och tråkig övertydlighet) och nej, det här kommer inte funka. Flopp.

Priest
Vi gör lite enkel matematik;
Paul Bettany säljer absolut inga biljetter + ingen känner till serien + regissören gjorde mördarfloppen Legion (ihop med Bettany) + vi är väldigt trötta på såna här sci-fi storys.
Summa: total flopp

Bridesmaids
Det här verkar så bra på pappret men njäe… rent av tråkiga trailers och lite osäkert om målgruppen av kvinnor vill ha en så här busig, lite elak men ändå inte alls elak, Hangover-variant.Kristen Wiig förtjänar så mycket bättre.
Flopp.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
Tidigare trilogi har klirrat högt i kassan men trots det är det här en gamble. Publiken kan ha tröttnat (jag själv hoppade direkt efter redan första delen medan övriga verkar hata de andra två delarna) och det här blir väl egentligen samma sak en gång till. OK att Depp gör det här lysande men räcker det…? Bruckheimer har haft dåliga framgångar på sistone och han får nog krysta ordentligt om det här verkligen ska funka som tidigare.
Medium hit.

The Hangover 2
Trailern lovar riktigt gott och hela teamet verkar tillbaka i god form. Jodå, det här kommer garanterat fungera alldeles utmärkt än en gång och ni hittar mig långt fram i kön.
Stor hit.

Kung Fu Panda 2
Inga konstigheter – familjerna och Burger King jublar tillsammans.
Stor hit.

X-Men: First Class
En gamble från Marvel som ju gjorde två riktigt bra X-rullar medan den tredje var skamlig på så många sätt. När sen få verkar gillat den ok men lite jaha-jaha-iga Wolverine så är det osäkert om fler än bara superfans vill se det här. Jag själv som gammal X-nerd älskar att vi nu ska få se HELLFIRE CLUB som badguys men då man tyvärr ändrat hela storyn kring dem så har jag även tappat lite förhoppningar på dem redan i förväg.
Trailern är ok men nja, ska nog bara klara sig som medium hit (den svåraste filmen att sia om).

Super 8
Det är alldeles för mycket aliens på tv och bio just nu så egentligen behöver vi inte alls det här. Men ok, det är en fräsch vinkel och JJ Abrams brukar veta vad han gör. Spielberg producerar och den mannens CV numera är 50% fantastiskt och 50% trams men just sånt här är hans specialitet. Ihop med sommarens bästa trailer så glider den här lätt upp till en stor hit.

Green Lantern
Spelar ingen roll hur mycket pengar de bränner och hur många trailers de kan släppa. Det här är ändå en tråkig seriefigur som ingen känner till och såna här sci-fi storys funkar aldrig. Visst, några detaljer i trailern är väl ok men DC Comics har inte tyngd att leverera sånt här.
Sommarens stora flopp.

Cars 2
Tronen tillhör Pixar som blir kungar även i år. Det här kommer leda rakt till bankvalvet då alla barn med föräldrar kommer se den här och sen efteråt köpa Big Mac-menyn med leksakerna.
Stor hit.

Bad Teacher
Ja varför inte, blir nog ingen stor hit men en rulle som kan leva vidare med god framgång på DVD likt många andra i genren av svarta komedier.
Medium hit.

Transformers: Dark of the Moon
Efter att så många hatade 2:an (jag dissade även den usla 1:an) så har nu Micke Bay lovat att den här tredje kapitlet ska bli mörkt och mer utmanande än de tidigare. Jo visst tjenare…
Medium hit men blä vad tråkigt.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
Lätta pengar, alla fans ser den här sista delen och ingen behöver vara orolig för intäkterna här.
Stor hit.

Captain America: The First Avenger
Helt ok trailer även om det på pappret verkar omöjligt att skaka liv i den här töntiga Marvel-karaktären. Meen - de senaste åren har Marvel själva lyckats pimpa den här serien ordentligt så tror det här kommer funka riktigt bra nu. Och de kommer smart utnyttja hypen kring Avengers så den här blir en snackis ihop med Thor. Kommer dra bättre pengar i USA än utomlands då jänkarna ju gillar sina flaggor men ändå – en av sommarens säkra kort.
Stor hit.

Cowboys and Aliens
Filmbolaget gnuggar händerna av förtjusning – The Berg producerar, Favreau regisserar, två av världens största stjärnor. Men som sagt det är alldeles för mycket aliens på bio just nu så jag själv är helt ointresserad, särskilt efter trailern som ju inte är något att hurra för.
Njae, blir stor hit men en film som alla glömt redan i september månad.

The Smurfs
Njae, är tiden verkligen rätt för relansering här? Tror inte det kommer funka och den usla trailern har inte gett några positiva tecken.
Medium hit bör det ändå bli.

Spy Kids 4: All the Time in the World
Men sluta nån gång nu. Rodriguez egna lilla bus-projekt lockar väl inte någon längre och han själv har tappat ordentligt med cred på senaste års alla floppar. Han toppar casten med Jessica Alba (som ju aldrig är bra på nåt), Danny Trejo (husskådisen), Antonio Banderas och vår favvis Jeremy Piven (vad ska han här att göra?!) men barnen bryr sig om det så nej – måste bli flopp nu.

Conan The Barbarian 3D
Sorry, det här kommer inte heller funka. De har lovat R-rating och tuffa muskler men vem går och ser sånt på bio förutom 15-åriga pojkar (som i sin tur inte går på bio eftersom de laddar ner..)?
Conan är för okänd och karaktären är sen så hårt kopplad till 80-talets Ahhnuld att njae, det här måste verkligen leverera fantastisk trailer för att ha en chans. Jaha den är i 3D också – oj vad ballt…zzzz…. Gamla rollspelare som mig själv är glada för att det här proddas av Äventyrsspels gamla general Fredrik Malmberg men det ger ju inga biljettförsäljningar så sorry – flopp.

Rise of the planet of the apes
Årets konstigaste prequel vilket inte alls borde fungera men trailern är riktigt snygg och kanske, kanske, kanske kan det här ändå vara ok. Extremt onödigt och egentligen bara konstigt att filmbolaget gett den här grönt ljus men visst – den får en chans.
Medium hit – mot alla odds.

SUMMERING

Högst boxoffice:
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
Cars 2
The Hangover 2
Super 8
Thor

Största floppar:
Priest
Green Lantern
Bridesmaids
Conan The Barbarian 3D

Bästa film:
Super 8


/Kuntza

1 kommentar:

Vrångmannen sa...

Bra jobbat Kuntza. Vi återkommer med våra två cent inom kort. Du brukar kunna klocka in de flesta MEN i år tror jag du har gjort bort dig på ett par stycken..!