söndag 18 januari 2009

Balls Out: The Gary Houseman Story

@
Seann William Scott kan vara en riktigt kul kille när det vill sig väl (ja okej, American Pie och Stifler är förmodligen det roligaste han kommer göra i sin karriär, men han är okej). I denna komedi om tennis spelar Scott titelrollen som Gary Houseman, en tennisspelare som hade potential men aldrig blev nåt och istället blir vaktmästare på en skola. Där råkar dock finnas ett tennislag och han blir coach med lite udda idéer.
Jag kan se framför mig hur de inblandade bakom den här filmen (manusförfattarna, regissören, producenterna och skådisarna) trodde att de gjorde en ny Dodgeball eller liknande film. Man slänger in lite helknäppa karaktärer som ändå ska fungera i ett normalt sammanhang och bjussar på lite kiss och bajs och lagom naket. Problemet är att man inte vågar gå hela vägen ut. Man ska vara lite provocerande, men censurerar sig själv hela tiden. Det gör att filmen hamnar på fel sida av rolighetslinjen. Visst bjussas det på några garv här och där, men även en blind höna prickar rätt ibland. Inget att se, tro mig.
/Surskägget

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det här trodde jag skulle vara en typisk surskägget-trea (eller mer!) men nu börjar du visa de rätta takterna. Är det för snällt utan timing och hjärta så börjar du fjärta och rullen får en..etta (och det RIMMAR INTE ENS!!)

Anonym sa...

Uäh! Jag råkade se Mr Woodcock i helgen, även om den bara är lite över 1.20 så kändes den som en evighet - mycket talang på rollistan (Sean William Scott, Susan Sarandon, Billy Bob Thornton) men ingen talang bakom manus, katastrof!
Vet icke om den filmen är betygsatt på den här sajten (sökfunktion?), men Mr Scotts formkurva pekar rakt nedåt...

Anonym sa...

Johnny Puma, visst finns det en sökfunktion. Längst upp i vänstra hörnet (är den för mig i allafall). Här kan du läsa om Mr Woodcock. COPY and/or PASTE

http://film4fucksake.blogspot.com/search?q=mr+woodcock