söndag 18 januari 2009

The Rocker

@@
Fish är trummis i pudelrockbandet Vesuvius på 80-talet. Men när de ska få skivkontrakt är det enda kravet att Fish måste få sparken. Sagt och gjort. Vesuvius blir megasuperduperstjärnor som säljer miljontals plattor och Fish hankar sig fram från det ena skitjobbet till det andra. Spola fram till nutid och Fish är arbetslös och bor hos sin syster. Hennes son spelar i ett band som plötsligt behöver en trummis. Det som var menat som en engångsgrej blir plötsligt Fishs chans till comeback.
Det här är en rulle i sann SNL-anda med den typen av humor. Fish (här spelad av Rainn Wilson som mest är känd för amerikanska The Office) skulle lika gärnat kunnat spelats av Will Ferrell (och det är jäkligt synd att det inte var så för filmen hade mått bättre av det). Problemet med Rainn Wilson är att han visserligen är en duktig komiker, men han har inte det lilla extra som krävs att kunna bära en hel film som leading man. Han är perfekt som birollsskådis och det är mycket det som gör att filmen känns okej istället för riktigt jävla bra. Den är absolut värd att se om man gillar sin crazykomedi, men det hade kunnat vara betydligt roligare.
/Surskägget

1 kommentar:

Anonym sa...

Nä, vad du är neggo;-) Jag var jättenöjd med The Rocker:) Kanske inte världens bästa film, men den hade ett par riktigt roliga scener och så var den ju mysigpysig och en riktig feelgoodrulle ju. Fast OK, håller med om att den ibland hade kunnat vara lite mer. Jag tycker att det är en stark trea - men sen är jag ju varken vrång eller sur..