onsdag 29 oktober 2014

Triss i Treor - Igen!

Limitless
@@@
Bradley Cooper är en misslyckad författare och människa som via en superdrog blir hyperintelligent och genom sin nyvunna intelligens och karisma kan lägga vantarna på alla pengar i världen. Robert De Niro är inte helt förtjust och en katt-och-råtta-lek börjar. Tempot är högt, lögnerna många och vändningarna likaså. En schysst actionthriller som dock inte lämnar några bestående intryck. Vrångmannen överdrev betyget.
/SurskäggetNow You See Me
@@@
Ett gäng olika trollkarlar, illusionister och gatumagiker (spelade av Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Isla Fischer, Dave Franco) samlas ihop för att planera den perfekta föreställningen med magi som ingen sett maken till nånsin. Dock verkar det genast som om de faktiskt håller på och snor pengar under sina shower, något polisen (Mark Ruffalo) givetvis inte kan tillåta. En katt-och-råtta-lek börjar. Tempot är högt, lögnerna många och vändningarna likaså. En schysst actionthriller som dock inte lämnar några bestående intryck. Vrångmannen överdrev betyget.
/Surskägget


Warm Bodies
@@@
Världen har gått under i en zombieapokalyps och bara en handfull överlevande människor klamrar sig fast vid sina liv inspärrade bakom jättemurar för att skydda sig mot zombiesarna. Vaktpatrullering tillhör de dagliga uppgifterna och då och då måste man lämna skyddet för att ta sig ut i zombiesarnas områden för att hitta mediciner, mat, förnödenheter etc. Under en sån räd råkar zombien R (Nicholas Hoult) och tuffa Julie (Teresa Palmer) stöta på varandra varpå Julie väcker en känsla R inte känt på evigheter - kärlek. Så uppstår en sorts relation mellan zombie och människa. En relation Julies pappa och tillika polismästaren Grigio (John Malkovich) inte kan tillåta. En katt-och-råtta-lek börjar. Tempot är högt, skämten många och romantiken likaså. En schysst zombiekomedi som dock inte lämnar några bestående intryck.
/Surskägget

3 kommentarer:

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Henrik Andersson sa...

Now You See Me hade så många plotholes att det var löjligt. Varm Bodies stängde jag av, romantiskt dravel för unga flickor.

Surskägget sa...

Hahaha Henrik - the original vrånge surisen :)