måndag 22 september 2008

Tropic Thunder

@@@@
HAHAHAHAHAHA!! Alltså Tom Cruise. Ser jag honom i en sån här biroll igen..Vilken skön galning hahahaha! Sorry jag backar bandet.
Handlingen: Ben Stiller (även manus och regi), Jack Black & Robert Downey Jr (ett komiskt GENI! Karln är helt slut!) spelar ett gäng emotionellt störda primadonnaskådisar från olika genres i Hollywoodfilm. De har nu samlats för att medverka i en seriös krigsrulle med titeln Tropic Thunder baserad på non-fiction romanen med samma namn. När filmbolaget hör att det är en massa tjafs på inspelningen så hotar dom att lägga ner den svindyra mastodontproduktionen. Regissören till filmen får då fnatt och skickar ut gänget i djungeln för att spela in rullen gerillastyle med ”dolda” kameror a’la Big Brother och allt går åt pipsvängen.
Det här är så dumt och det är meningen. Stort, påkostat och underbart dumt. Allt från fjärtskämt till ”hjärtlig” drift med minoriteter, Hollywood etc. En helt galen film egentligen för jag har då aldrig sett något liknande i genren och det fina i kråksången är att den är skitkul nästan hela tiden, det pangas en massa och den är faktiskt lite spännande också med betoning på lite. Ett plus om man sett mycket av de filmer som den här driver med (Plutonen, Saving Private Ryan, Rambo m.fl) naturligtvis. En instant klassiker och när den släpps på DVD kommer den avnjutas om och om igen, mark my word. Som Ben Stiller säger i tv-serien Extras (om Dodgeball) ”It’s layered like that”. Tom Cruise poppar alltså upp i en biroll som inte ens går att beskriva, måste ses! Robert Downey JR är så rolig så man glömmer allt han gjort någonsin och Ben Stiller får ytterligare en liten stjärna bredvid underbara Zoolander samt underskattade Cable Guy. Tropic Thunder är kanske inte till allas smak men jag garvade så jag fick ont i magen och en liten tår i ögat när jag genomskådade alla sköna hyllningar till 80-talets djungelaction. Mer sånt! Mer dumt! Mer garv! Mer allt! Eller som taglinen säger: Get some! HAAHAHAHAHAHAHAAHAHAA!!!!
/Vrångmannen

1 kommentar:

Anonym sa...

Toklängtar efter att se denna film! Tack för din underbara recension.