tisdag 14 december 2010

Julkalendern 14 dec - Stor humor och de visste inte ens om det...

Vi älskar ju våra komedier här på bloggen men en sak som vi älskar lika mycket (och ibland kanske mer) är oavsiktliga komedier. När regissör och andra inblandade tror att de ska skapa den nästa Gudfadern, Citizen Kane eller Commando men det blir platt fall på alla håll och kanter. En sån film blir oftast bara dålig men då och då snurrar det till och det blir hög underhållning och många garv. Vi skullle kunna ge många fler exempel och recensioner än de nedan men man kommer hem från jobbet helt SLUT SOM MÄNNISKA och sen ska man käka och sätta sig och SKRIVA KALENDEEEERN?! VAD ÄÄÄÄÄR DET HÄÄÄÄÄR?! Hehehe, det blir nog en större specialare på våra ”oavsiktliga favoriter” men här kommer ett axplock i alla fall. OBS! The more, the merrier and the beer.

Plan 9 from Outer Space (1959)
Underhållningsvärde: @@@@
Riktigt betyg: @-
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Den här filmen har allt. ALLT! Och ändå inget. Ed Wood (”regissören” som försökte ge Bela Lugosi en ny karriär samt gillade att klä sig i angoratröjor och damperuker!) bjuder oss över 50 år efter premiären på en störtskön svart-vit rulle i skrä…skräcken…skräckens…tecke…hahahaha! Rymdvarelser, som ser exakt ut som oss människor men med glittriga dräkter, väcker de döda på jorden till liv med en speciell stråle. De döda blir zombies ELLER vampyrer! Bela Lugosi, som spelar en gammal bitter man i filmen, gick bort under inspelningen men det löste man som ni vet med att plocka in en annan skådis som täcker ansiktet med sin mantel hahahaha! Så mycket smaskens och samtidigt så galet illa. Ed Wood ville skrämmas, chockera men också romantisera och få oss att tänka till. Han lyckades med ingendera. Han får ju i alla fall än idag filmnördar att garva ÅT honom OCH hans film. Så som med så många andra ”så dåliga så de blir bra” filmer. Korka upp vinaren med ett par polare och ta en kväll med er gamle vän Ed Wood. Han bjuder på mer garv i minuten än de allra flesta komedier. Ibland är schaudenfraude den bästa medicinen. Fantastiskt!
/Vrångmannen

Blå Måndag (2001)
Underhållningsvärde: @@@@
Riktigt betyg: @-
Svensk film är nästan aldrig kul. Det är bara att inse. En handfull komedier har lyckats sådär på senare tid och en några lågbudgetrullar med bra manus som man höjt ögonbrynen åt men i överlag så fattas det något som det är svårt att sätta fingret på. Blå Måndag är en actionthriller av ”regissören” Anders Lennberg (Kärlekens Språk 2000 HAHAHAHAHAAHAA! Och några avsnitt av Rederiet) har lyckats med allt utom att göra en film som man måste vara halvpackad och på ruskigt bushumör för att ens orka se första kvarten. Det händer mycket i rullen vilket är ett plus även om allt som händer är så jäääävla korkat uselt så man nästan smäller av. HAHAHAHAHAHAHA! Jag orkar nog inte! Eva Röse i svart peruk som bankir tillika femme fatale! Eva! Läs manusen innan du HAHAHAHAHA! Nån jävla Leonardo Di Capriokopia som grinar hela tiden. Mycket ful pang pang och svek i kriminellt gäng. Alla repliker ALLA är en skrattfest och återbesöken till slakthuset när någon strukit med. Ojojojoj! JAG BLIR ALLDELES SNURRIG! Inte ett rätt men lyfter (eller sänker) en förfest ganska lätt. Plocka upp den här dvdn för 29 spänn och ge den en chaaaaaahahahahahahahaaaaans! Se den aldrig nykter och/eller ensam.
/Vrångmannen

Underhållningsvärde: @@@@+
Riktigt betyg: --
Ja ni ser rätt, den får ett minus minus i "betyg" för den är så usel att den inte ens är värd etta minus. Men underhållningen HAHAHAHAHAHAHAHA! Vrångmannen tjatade sig blå som en Avatar (åååååh om jag får tag på Cameron!!!) om att jag skulle se den här. Tog en titt på omslaget och var väldigt skeptisk. En grogg senare skrattade jag så jag trillade av stolen. Vår vän Kuntza som ibland gästar här på bloggen var på riktigt orolig över att jag skulle dö så mycket skrattade jag (bara jag tänker på scenen hahahaha "scenen" hahahaha där två av karaktärerna har ett viktigt hahahaha "viktigt" snack i hallen i lägenheten när dörren till toaletten plötsligt öppnas och Di Capriokopian HAHAHAHAHA sitter och SKITER HAN SKITER VARFÖR VARFÖR HUUUUUR TÄNKTE NI NÄR NI KLIPPTE IN DEN SCENEN HAHAHAHAHA! så kan jag knappt sluta skratta) (det kom lite skrattårar på tangentbordet när jag skrev det där för hahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!!!.................).
/Surskägget

Deadly Prey (1987)
Underhållningsvärde: @@@@@
Riktigt betyg: @
När jag ser attt den här filmen har fått ett snitt på 5,7 på imdb så blir jag först alldeles matt. Sen inser jag när jag läser recensenternas kommentarer att de har fattat grejen. Den ska ha 8,1 i snitt men av helt fel orsaker än filmmakarna hade hoppats på. Det här är PURE GENIUS. Så mycket action så lite tid. Mike Danton, muskelberget i blond hockey, går ut med soporna i enbart jeansskjorts en morgon och blir kidnappad av en elitgrupp legosoldater. Han förs någon kilometer ut i skogen. Syftet är attt legosoldaterna behöver träna på riktiga människor. De släpper honom lös i sina jeansskjorts och ger honom ett försprång inför jakten. Men de har gjort bort sig för Danton är en supersoldat (även om han efter tre timmar i skogen är så utmattad och hungrig att han äter mask och små möss HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!). En efter en stryker legosoldaterna med och Danton har alltid en ”vass” replik att bjussa på till fantastisk musik. HAHAHAHAHAHAHAHA alltså det HÄR är film. Vad tänkte dom liksom? Danton spelas av ”skådespelaren” Ted Prior och han är helt slut i allt jag har sett honom i. Kan inte leverera en trovärdig replik om så livet hängde på det. ”Regissören” David A Prior har bara gjort skit förutom den här guldrullen om ni hajar vad jag menar. Detta är en seriös skrattfest. En polare äger en original VHS på denna och den åker alltid fram i samband med groggen och filmsuget. Finns liksom inget annat att se när den står i samma hylla. Det finns många actionfilmer som man kan garva sig halvt ihjäl åt men Deadly Prey tar fan allt. HELT JÄVLA UNDERBAR! Rota fram den på Amazon eller liknande och håll i er!
/Vrångmannen


6 kommentarer:

Anna Nio sa...

Alltså, alltså, alltså: jag har haft Anders Lennberg som filmlärare på gymnasiet! :D Han var helfestlig, men efter att av outgrundliga orsaker sett "Kärlekens Språk 2000" så vågar jag inte ens se "Blå Måndag", fast jag tror jag till och med har den på nån super-rea VHS nånstans, hahaha!

Har ni sett "Ninja Mission", förresten? HAHAHAHA, så vidrigt dålig och därmed rolig, fast sen inser man att den är ännu sämre och så är det inte lika kul längre. Eller så är det bara så att man inte ska se den mer än en gång...

Vrångmannen sa...

Lennberg var också min lärare på filmskolan! Hahahaha! Klart du ska plocka fram Blå Måndag VHS:en! Sen vet du ju att nästa gång vi tar en filmafton med DA GANG så slinker Deadly Prey in i mixen för den rockar! :D

Ninja Mission äger jag på VHS och det är en solid kalkon av härligaste slag. Mats Helge Olssons grejer är för övrigt rock n roll alltid (och då menar jag på alla sämsta/bästa tänkbara sätt). Animal Protector, Eagle Island...HAHHAHAHAA! Vi kör allihp en kväll hahahahahaha!

BlueRoseCase sa...

Plan 9 From Outer Space är helt klart en av mina favoritfilmer, men såklart inte bedömd på samma sätt som bra filmer. Vansinnigt underhållande dåligt... :D

Sofia sa...

Moahaha, jag har en på lut som lätt skulle kunna bräda alla de här. Den som väntar på något gott ;)

Anna Nio sa...

Hahaha, Lennberg, den stollige professorn, alltså! Ja, b-filmskväll! Det MÅSTE vi ju ha!

Sara BE sa...

Varför har vi inte sett Deadly Prey?! VARFÖR?!