måndag 3 oktober 2011

Skräckfilm nr 3

In the Mouth of Madness (1994)
@
En film av gamle skräckmästaren John Carpenter (Halloween, The Fog) som jag inte har sett?! Skam på torra land! Carpenter hade i mitt tycke tappat alla grepp vid tidpunkten då filmen kom ut och jag kände helt enkelt inget sug att slösa tid på ytterligare en besvikelse. Men, nu var det alltså dags att besöka hans värld igen inför vår skräckspecial. In the Mouth of Madness är väldigt inspirerad av H.P Lovecraft och ska vara den slutgiltiga delen i Carpenters ”Apokalypstrilogi” (de första två är The Thing och Prince of Darkness). Jag har ärligt talat aldrig hört talats om att det skulle röra sig om någon trilogi. Låter efterkonstruerat. Försäkringsutredaren John Trent (Sam Neill) sitter inspärrad på ett mentalsjukhus och berättar för en doktor om hur han hamnade där. Det handlar om en försvunnen skräckförfattare, en mystisk stad med mörka hemligheter och demonologi. Åh himmel vilken stinkbomb. Helt ointressant, ospännande och virrigt värre. Skrattretande försök till skräck från en man med sina bästa år långt bakom sig. Det tog mig alltså 17 år att bekräfta det jag redan visste. Det är det mest skrämmande av allt. Gör en film av det Mr Carpenter! Då kanske någon blir rädd!
/Vrångmannen

6 kommentarer:

BlueRoseCase sa...

Jag gillar några enskilda sekvenser i den här, t ex mannen på cykel mitt i vägen. Men helheten var föga imponerande.

Vrångmannen sa...

Håller med om att det finns ett par scener som är rätt schyssta men helheten tycker jag är bedrövlig. Man blir ledsen när en sådan ikon som John Carpenter plötsligt blir kass och inte verkar kunna skapa något vettigt i genren. Undrar varför det blir så? Åldern? Annan syn på dagens samhälle?

BlueRoseCase sa...

Ja, eller kanske beror det på det faktum att han bara hade ett visst antal berättelser som han brann för att berätta. Resten har blivit pliktskyldigt.

Vrångmannen sa...

Ja så kan det också vara. Har du sett hans s.k comebackrulle THE WARD? Den ska vara helt ok enligt många.

BlueRoseCase sa...

Nej, jag har inte det. Men nångång ska jag väl se den, kanske det också pga pliktskyldighet ;D.

Sofia sa...

Säger som BRC -- helt katastrofal är ItMoM inte men visst har ffallt Carpenter gjort bättre.