tisdag 4 oktober 2011

Skräckfilm nr 4

The Crazies (2010)
@@@
Sheriffen David (Timothy Olyphant mest känd från serien Deadwood) försöker utreda varför folk börjar bli galna i den lilla amerikanska staden Ogden Marsh. Vanliga medborgare börjar plötsligt göra varandra illa i galen frenesi helt utan anledning och allt pekar på en elak smitta. Fan, jag gillar den här remaken av George A. Romeros originalvision från 1973 (som jag tyckte var skräp när jag såg den för många år sedan). Remaken är konstant spännande och underhållande utan att egentligen tillföra något som helst nytt under solen. Bra tempo alltså och det bjuds på en hel del sköna ”hoppisar” samt lagom med kladdigt våld utan att gå till överdrift. The Crazies har en fin balans av allt och den känns nästan lite ”classy” faktiskt. Samtidigt så vill jag påstå att den skulle kunna varit ännu bättre med ett lite mer komplex manus. Nåja, finfin spänning för stunden men lamporna kan gott vara släckta både under och efter den här lyxiga bagatellen.
/Vrångmannen

@@
Filmen börjar klockrent och pang på. Efter typ tre minuter har vi det första dödsfallet och sedan rullar det på med grej efter grej mest hela tiden. Men efter en halvtimme, fyrtio minuter eller så skiftar filmen läge och drar ner rejält i tempo. Dessutom byter man fokus från zombierulle till amerikanska-armén-rensar-upp-och-vi-måste-gömma-oss-rulle. Vilket inte var vad jag ville se. Sista halvan av filmen sitter jag alltså mest och tittar på klockan. Okej rulle som borde kunnat blivit betydligt mer.
/Surskägget

3 kommentarer:

BlueRoseCase sa...

Jag var inte heller särskilt imponerad av originalet (såg den för ett år sen), men lustigt nog är det just det som gör att jag blir lite intresserad av remaken, enbart för att se hur den hanterar historien.

Surskägget sa...

På tal om Timothy Olyphant och min diskussion om alla skådisar nuförtiden som är så sjukt lika varandra. Googla Olyphant och sen Josh Duhamel. Det är för fan samma snubbe.

Sofia sa...

Håller med om att remaken i det här fallet faktiskt är bättre än originalet som inte visste riktigt på vilket ben det skulle stå.