måndag 22 november 2010

The Last Exorcism

@
Skingra er gott folk! Inget att se här, inget att se här! Hahaha! “Skräckis” berättad “dokumentärt”. Vi följer en ung och busig präst som utför exorcismer han själv inte tror på. Han ska göra en sista exorcism för att avslöja att allt är fejk, väljer ut ett brev där en familj långt ute på landet ropar efter hjälp och beger sig dit med kamerateamet. Snart går det upp för honom att den unga damen han är där för att låtsashjälpa kanske är besatt på riktigt. Det börjar bra och de första 10 minuterna är riktigt sevärda men sen ledsnar man snabbt. Mitt första problem är att den just är filmad som en dokumentär. Man märker direkt att The Last Exorcism skulle vinna mycket på att berättas enligt hollywoods alla klassiska medel A och O dvs som RIKTIG FILM! Mitt andra problem är att den är så lam och snäll i all “terror”(fick PG13 stämpel i USA och verkar ha siktat på det…). Ashley Bell som spelar den unga troende tonårsflickan som kanske är besatt är riktigt bra och man får en liten rysning av hennes blick ibland men överlag höjs inte pulsen nämnvärt i biosalongen. The Last Exorcism misslyckas således på i stort sett alla plan. Den är inte otäck, har enerverande handkamera från ett dokumentärteam som rusar omkring och ibland fattar man inte ens vad de håller på med, tänk er “sådär gör väl ingen?”. Eli Roth (Hostel 1 & 2, Cabin Fever) har producerat den här från mobiltelefonen. Det finns mer som jag inte kan gå in på utan att avslöja för mycket men den här rysarfarsen slukar jag med hull och hår, det kittlar lite i magen och sen fiser jag ut temat till Exorcisten ur röven! Tömd och glömd.
/Vrångmannen

Fotnot: Surskägget har svårt att se filmer om besatthet och djävulen. Jag har försökt få honom att se thrillern The Exorcism of Emily Rose i flera år nu men han tokvägrar. Den här kan du se skägget, jag lovar. Men å andra sidan vad fan ska du det för?

9 kommentarer:

Surskägget sa...

Jag visste redan innan jag ens läste texten att det sista stycket var en släng åt mitt håll. Jaaaaa jaaaa jaaaa. Får jag se djävulsskräckisar gråter jag lite och hoppar ut genom ett fönster (för hunden stirrar på mä!). Har tagit mig igenom Omentrilogin, Exorcisten och Lost Souls men det räcker där och blir över. Exorcisten får jag på riktigt mardrömmar av om jag tänker på den i strålande sol en sommardag i parken. Gillar inte heller japanska spökbarn eller elaka spöken överlag (fast det är ju skillnad på elaka spöken och elaka spöken, Poltergeist gömmer jag mig under soffan för, 13 Ghosts undrar jag när Shannon Elizabeth ska visa tuttarna och blir mest sur när a) hon inte gör det och b) de höjer volymen till 1000 decibel varje gång ett spöke hoppar fram ur glasväggarna).

Anonym sa...

Äh, kom igen! SÅ dålig var den väl ändå inte? Jag tyckte åtminstone första halvan var spännande, men sen barkade det förvisso käpprätt åt skogen.

//Sandra

Vrångmannen sa...

Skägget: Men se Emily Rose nångååååång. Det är en spännande och välgjord deckare med drama och lite övernaturliga thrillerinslag. Vad är det hääääär hahahaha!

Sandra: Om jag inte blir åtminstone lite busigt orolig på en skräckfilm så faller hela poängen för mig och det är sällan jag blir det tyvärr :)

Anna Nio sa...

Åh, ja, Emily Rose är riktigt bra, och riktigt sorgligt bortglömd, jag instämmer om att den ska ses!

Men japanska spökbarn håller jag med om att man skiter knäck av, satan vad äckliga de är! Fast just därför vill jag ju se de filmerna också, för att det är DE som skrämmer mig 4REELZ! Min BFF och jag hade en asiatisk skräckfilmskväll en gång och såg "Ringu" (I, II och 0, total Sadako-overload och panikrädsla), "Dark Water", "The Eye" och "Shutter". Sen sov hon över och det var fanimig tur det, för jag ville inte vara ensam och hon tänkte verkligen inte gå ut i mörkret och åka buss, BUSS, mitt i natta!

Anna Nio sa...

Haha, både Emily Rose och Shannon Elizabeths icke-tuttar är med i enlista jag gjorde för ett tag sen: Tio underskattade filmer!

Vrångmannen sa...

Grym lista Anna! Håller med de flesta rullar där. Avskydde The Game när den kom även om den var pruttasnygg pga "folk gör inte sådär"-faktorn men har sett om den senare och den har växt.

Thirteen Ghosts...not so much HAHAAHHAHAA!

Surskägget sa...

Anna: Di lista var helt klart grym. Håller med om det mesta, framförallt To Die For, The Game och Freeway (du ser, en person till har faktiskt sett den). Kikujiros Sommar däremot vill jag fortfarande döda minst tre personer för att behöva ha genomlidit.

Anna Nio sa...

Hurra, vad fint att ni gillar det mesta där, de förtjänar att gillas mer än de gör idag! Ååhhh, vad jag tycker om er, era skäggiga buttergubbar! :D:D

Vrångmannen sa...

Vi tycker om dig. VI TYCKER OM DIG!!!