torsdag 18 november 2010

Meet Bill

@@@+
När man stöter på filmlådorna med 3 för 100 kan man alltid passa på att chansa lite. Skulle en film inte vara bra har man inte lagt mycket mer än 33 spänn på den och för det får jag knappt en kvällstidning och ett sång- och dansnummer. Ibland lyckas man pricka in de små pärlorna och det är det som framförallt gör det värt att gräva ner sig djupt i dessa 3 för 100-lådor. Jag köpte Meet Bill enbart för att Aaron Eckhart, Jessica Alba och Elizabeth Banks var med i den. Och det visade sig vara ett klockrent val. Aaron är Bill, en medelålders man som jobbar för sin svärfar på banken på en tjänst han inte trivs med. Överlag trivs han inte så mycket med sitt liv. Två saker inträffar som får honom att omvärdera sig själv och det han håller på med. 1) Hans fru är otrogen. 2) Han blir mentor för en högstadiegrabb som är lika framåt som Bill är bakåt. Vänskapen mellan Bill och grabben växer samtidigt som Bill försöker rädda sitt äktenskap. En liten film om stora känslor och en perfekt feel-goodrulle med lagom doser humor och romantik. Karaktärerna är kul och även om man vet att Bill kommer förvandlas från puppa till fjäril är det kul och intressant att följa hans inre resa. Aaron Eckhart är perfekt i rollen och Elizabeth Banks (som jag är förlovad med ända sedan Zack & Miri) likaså som hans fru.
/Surskägget

@
Puttinuttcyniskt, tillrättalagt och fördummande. Vilket jävla skräp från första till sista rutan. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH!
/Vrångmannen

6 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka var de andra två filmerna då? :)

Sofia sa...

Så för dig är Eckhart alltså en anledning att köpa en film istället för att bränna den på bål? ;)

Surskägget sa...

Adde: Det var American Pie The Naked Mile och American Pie Beta House. Kalla mig romantiker, men det är nåt fint med de rullarna :)

Sofia: Ja för fan, gillar Eckhart. In the company of men. Your Friends and neighbors. Betty Tur och Retur. Erin Brockovich. Thank you for smoking. The Dark Knight. Visst har han varit med i en hel del skit också, men han brukar leverera.

Sofia sa...

Surskägget: Ok, jag ger mig lite, hade faktiskt hunnit glömma bort att han var med i Erin och Thank you är ju faktiskt riktigt bra. För min del ligger tyvärr The Black Dahlia som en våt filt över stackars Aaron

Surskägget sa...

The Black Dahlia har jag raderat ur mitt minne för så mycket talang som var inblandad och en så bra bok det var baserat på får inte bli så uselt.

Anders Norén sa...

Eckhart har blivit lite av en personlig favorit efter Thank you for Smoking och The Dark Knight, men jag har missat Meet Bill. Får hålla utkik i tre för 100-lådorna framöver.