måndag 6 december 2010

Julkalendern 6 dec - Chevy Chase

KUNGEN av oneliners och slapstick upptäcktes i biokön till premiären av Monty Python and the Holy Grail av en talangscout när han stod och spexade för sina polare. Snart var han omåttligt populär i livesketchserien Saturday Night Live där han också höll i nyhetsinslaget Weekend Update där han myntande öppningsfrasen ”I’m Chevy Chase and you’re not” HAHAHAHAHAHAA! Chevy blev också känd för sina stora drogmissbruk och åkte in och ut på Betty Fordkliniken som en Kalmartrissa mellan de filminspelningar han gjorde efter sin stund på TV. Han var också känd för att vara en elak jävel och många gjorde sig osams med honom bakom kulisserna på SNL och diverse filminspelningar. Regissören Kevin Smith har en gång berättat att Chevy Chase var hans stora idol ända till han träffade honom på en restaurang för att diskutera ett filmprojekt. Efter mötet sa Smith ”It’s true what they say. You should never meet your heroes” eftersom Chevy hade varit både konstigt och lätt aggressiv. HAHAHAHAHA! Chevy Chase hade också en kortlivad och bespottad talk show a'la David Letterman. Chevy. Nuförtiden är han gammal och grå och slutade att vara rolig ända tills han det senaste året dykte upp i roliga serien Community och faktiskt är rolig igen. Det finns lite krut kvar i gubben och surfarbror eller inte, han har givit oss många stora skratt och klassiska rawliga kåmmedis under 80-talet. Hatten av för dig Chevy Chase! Här kommer ett axplock (några har vi recenserat tidigare)

Caddyshack (1980)
@@@@
En höjdarklassiker i golfgenren (det finns väl två och Happy Gilmore är den andra!). Förutom en Chevy Chase i högform så får vi också en helt slut Bill Murray och dåren Rodney Dangerfield. Rullen är som en enda lång fest med busiga oneliners och snubbla ut ur garderobenfars. Den känns väldigt gammal rent filmiskt med bedrövlig hitmusik, en strumpa som dansande kindpåsråtta och kläderna HAHAHAHHAAHAHA KLÄDERNA! Men charmen övervinner allt och du kan fan i mig se den här hur många gånger som helst och du garvar hela tiden antingen åt skämten eller åt det andra. Film när man inte brydde sig så mycket.
/Vrångmannen

Surskäggets gav @@@, ressis här

Surskäggets Ett Päron till Farsa Quadrilogy hittar du här och här

Fletch (1985)
@@@@
Irwin ”Fletch” Fletcher (Chevy Chase) är undersökande journalist som använder sig av högst egna metoder. Han har alltid en förklädnad och en smart ordvits i bakfickan och klarar sig ur de galnaste av situationer. Fletch försöker lösa fallet med drogerna på stranden och varför en väldigt rik man, som tror att Fletch är en uteliggare, vill att han ska mörda honom. Rullen är lite i samma anda som Snuten i Hollywood. Du har ditt soundtrack, du har din action, du får din humor och framförallt, du har Chevy Chase i högsta växel. Klassisk 80-talskomedi som kan ses om och om igen. ”Bit by bit one way or anoooooother! Fletch is working over tiiiiime!” (…från soundtracket…. Vad glor ni på?!).
/Vrångmannen

@@@
När det är roligt är det hysteriskt roligt. Chevys tomma blick och snabba oneliners fullproppade med ordvitsar, bortförklaringar och medvetna missförstånd är humor när den är som bäst. Hans förklädnader likaså. Det borde vara en fyra antar jag. Men är det verkligen det? Är det verkligen inga stunder som är lite transportsträckevarning? Är det inte lite spretigt ibland med lite väl många påhittade anledningar att klä ut sig? Jo, det är ju det. Kanske är jag petig, gillar ju den här egentligen meeeeeeeen ibland är skägget surt.
/Surskägget

Spies Like Us (1985)
@@@@
Chevy Chase och Dan Aykroyd som kontorsdårar för amerikanska regeringen blir lurade att gå spionträning och ivägskickade på uppdrag i Afghanistan. Vad de inte vet är at de ska fungera som avledningsmanöver så de riktiga spionerna kan göra sitt jobb. Stor actionfars av John (Deltagänget, Blues Brothers) Landis med hur mycket påkostat skoj som helst. Gillar man sin Chevy, sin Aykroyd och sin Landis och inte har sett den här så är det raka vägen till…ja till hur ni nu tillhandahåller eran underhållning. Själv ser jag fan i mig om den ikväll. HAHAHAAHAHAHA!
/Vrångmannen

@@@@
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Doctor. Doctor. Doctor. Doctor. Doctor. Doctor. Doctor. Doctor. Doctor. Aaaaaand Doctor. HAHAHAHAHAHAHA! Så busigt och glatt som det BARA kunde vara på 80-talet när man lattjade lite mer på film. Det är storslaget, påkostat, påhittigt, roligt, spännande och t o m lite politiskt mitt i all dårskap. Aykroyd och Chase är klockrena ihop. Se även Nothing But Trouble för mer av dem bägge.
/Surskägget

Fletch Lives (1989)
@@@@
Uppföljaren är precis lika bra som ettan. Samma koncept men Fletch ärver en, vad han tror, anrik gammal gård i södern och slutar sitt jobb som journalist för att dra sig tillbaka. Väl nere i södern upptäcker han att gården är ett råttbo och att någon dumpar kemiskt avfall på uppköpta gårdar. Fram med löständerna och lösmustaschen. Fletch löser fallet hahahahaha! Låt sketchstapeln börja!
/Vrångmannen

@@
Nej, jag är ledsen men det här var fan inget vidare kul. Samma koncept som ettan fast lite sämre skämt, lite sämre peruker, lite sämre oneliners. Har sina stunder absolut, framförallt skämten med inavlade sydstatare, men räcker inte för mer än okej.
/Surskägget

Funny Farm (1988)
@@@+
En lite lugnare rulle med Chevy i ett tempo man inte är van vid att se honom. Regisserad av bortgångne mästerregissören George Roy Hill (Butch Cassidy & Sundance Kid, Slagskott, Garp och hans värld, Blåsningen m.fl). Bara för att den håller en mindre hysterisk ton så betyder inte det att den inte är rolig. Tvärtom så är den riktigt skoj om ett par som flyttar från storstaden till landet för att uppleva idyllen men märker snart att livet på landet kan vara minst lika galet som storstaden. Några utav Chevys roligaste moments i denna och en härligt underhållande liten pärla.
/Vrångmannen

@@@
HAHAHAHA! Lite bortglömd rulle som förtjänar lite mer uppmärksamhet. Kan tänka mig att den är hopplöst svår att få tag på idag, men får du chansen så slå till. Som Vrångmannen säger finns en hel del av Chevys roligaste stunder här och hela upplägget med en journalist som flyttar ut på landet för att skriva DEN STORA ROMANEN bara för att lida av svår skrivkramp medan frugan spottar ur sig barnböcker med vänsterhanden (HAHAHAHA ilskan!) är lysande. Blanda in lite knäppa bönder och hahahahaha skrattfesten är serverad. Fan. Det är ju en fyra det här.
@@@@
/Surskägget

5 kommentarer:

Anna Nio sa...

Nämen vad är det här VAD ÄR DET HÄR (för att använda ord ni bägge förstår)? Så snåla och sura mot Fletch? VARFÖR? "Yeah, do you have the Beatles 'White Album'? Never mind, just get me a glass of hot fat. And bring me the head of Alfredo Garcia while you're out there." HAHAHAHAHAH! It's me, Dr Rosenpenis, Dr rosenrosen, Dr Rosen! Klockrent! Bägge filmerna är sjuuuuukt roliga, och ni har ju fel nu, FEL!

Och "Nothing But Trouble" är fan outhärdlig, den gör mig arg!

Vrångmannen sa...

Har VI fel?! Hahaha jesus! JAG gav bägge Fletchrullarna fyror! De är grymma! Det e Skägget som tappat akten här!

Anna Nio sa...

Ja, jag brusade upp där, my bad. Men nu ger vi oss bägge på Skägget och slår honom med plastspadar tils han gråtande lämnar sandlådan, ok? OK?

Vrångmannen sa...

Hahahaha varför bara plast?! :D

Surskägget sa...

Mooooon riiiiiiveeeeer! Sluta dissa Nothing But Trouble. Den är så sjuk och skum och så alldeles alldeles underbar.