tisdag 20 december 2011

Julkalendern 20 dec: Nora Ephron

Amerikansk manusförfattare och regissör som specialiserat sig på romantiska komedier. Hon bjuder alltid på lite trivsel och mys. Gott så. Ladies and gents. Här kommer Nora Ephron.

This Is My Life (1992)
@@
Julie Kavner (Marge Simpsons röst) är ståuppkomiker som försöker slå igenom samtidigt som hon ska försöka ha hand om sina två döttrar. Lite småkul indierulle som inte är sådär jätteminnesvärd.
/Surskägget

Sömnlös i Seattle (1993)
@@@
Romcommarnas romcom. Tom Hanks och Meg Ryan blir kära meeeeeen det är en massa hinder i vägen innan de äntligen kan få varandra. Såååååå romantiskt.
/Surskägget

@@@
Finns inget elakt att säga om den här harmlösa och puttinuttmysiga rullen. Den är helt ok.
/Vrångmannen

Mixed Nuts (1994)
@@
Ensemblekomedi med Steve Martin i huvudrollen. Det är en jävla massa skruvade situationer hit och dit och farstempo så man nästan kräks. Okej, inte mer.
/Surskägget

Michael (1996)
@@
John Travolta är ärkeängeln Gabriel som upptäcks av två journalister som tar med honom på en bilresa tillbaka till storstaden från bondvischan där han bor nu. På vägen upptäcker de hur vackert livet kan vara genom ögonen på en ängel. Precis så klyschigt som det låter.
/Surskägget

Du Har Mail (1998)
@@
Möte i konferensrum hos Hollywoodmoguler. Mogul 1: Visst fan drog den där Seattlerullen med Hanks och Ryan in en jävla massa stålars? Mogul 2: Damn straight! Mogul 1: Vi borde göra en till romcom med dom två. Mogul 2: Damn straight! Mogul 1: Hitta nåt skitmanus vi kastat bort och säg att den är specialskriven för Hanks och Ryan så de ställer upp. Mogul 2: Damn straight!
/Surskägget

Lucky Numbers (2000)
@@
Lisa Kudrow och John Travolta fuskar till sig massa pengar på lotteri. Ja den är precis så klyschig som den låter.
/Surskägget

En Förtrollad Romans (2005)
@@@
Baserad på teveserien Bewitched. Nicole Kidman är häxa som blir kär i Will Ferrell. Det är lite kul å lite kärlek och på det hela taget helt okej.
/Surskägget

@@-
Nä, det här var inget vidare alls. Tre skämt från Will Ferrell som funkar och kemin mellan Kidman och Ferrell är obefintlig. Gråtretande nära en etta.
/Vrångmannen

Inga kommentarer: