söndag 13 december 2015

Julkalendern 13 dec - Kung Fury

@@@@@
HAHAHAHAHA! JAAAAAAA!!!!!! Vi brukar inte recensera kortfilmer men jag gör ett undantag för denna fantastiska lilla pärla. Vi får 80-talspastisch, dinosaurier, mördarrobotar, lättklädda amasonkvinnor, en nordisk gud, nazister och Karate-Hitler (eller Kung Führer!)!!!! Hahahahahaha! Allt toppat med den argaste och farligaste snut på film nånsin som på riktigt bara pratar i oneliners hahahaha! Det här supertoppen. Bäst av allt är att det är svenskt. David Sandberg uppe i Umeå satte upp en greenscreen och gjorde en ball trailer för ett par år sedan. Trailern ledde till att han lyckades samla ihop i runda slängar 4 mill via Kickstarter (ni vet där man kan samla ihop stålars för alla möjliga filmprojekt) vilket i sin tur ledde till denna kortfilm. Nu hoppas vi givetvis att det blir långfilm då Hollywood självklart fått upp ögonen för denna supertalang (Sandberg dårå om nån undrar) och att han redan i kortfilmen fått backning av The Lonely Islandgänget (ni vet Andy Samberg och grabbarna) där t o m Jorma Taccone spelar rollen som Hitler. Det både lovar och bådar gott för framtiden. Bäst av allt med den här kortfilmen är att den visar att det minsann går att göra bra jävla actionfilm i Sverige också. Länge har finnarna ståtat med Renny Harlin medan vi fått nöja oss med Harald Hamrell. Nu har vi David Sandberg som satt Sverige på actionkartan på allvar. Bra där!
/Surskägget

@@@
Jag tjoar inte lika högt som Skägget. Kung Fury är bitvis charmig och det ligger en hel del talang bakom projektet helt klart, men hade rullen varit 90 minuter lång i samma stil och tempo så hade nog betyget varit lägre. Skoj för stunden. För kortfilmsstunden.
/Vrångmannen

2 kommentarer:

Henrik Andersson sa...

Förlitar sig för tok på mycket på att själva grundidén och stilen ska bära allting, men är tyvärr inte särskilt rolig och har ett sånt där skumt högt tempo som gör att man nästan somnar. Skrattade två (2) gånger. Såg för övrigt inte ens klart trailern när den kom. Kraftigt överskattad.

Och eftersom jag verkar vara precis den enda som tycker så här så är det tydligt att jag har helt fel på alla sätt och vis. :)

Vrångmannen sa...

Tycker att den är helt ok i det korta formatet men om filmen varit längre hade det nog inte gått att stå ut med skiten hahaha!