tisdag 8 januari 2008

Cassandra's Dream

@@@
Woody Allens nya ska vara ett slags thriller/moralkakedrama som utspelas i London. Som thriller är den svag men det finns ändå godbitar att hitta. Ewan McGregor och Colin Farrell är bröder som drömmer om mer än det alldagliga livet i London. Fru fortuna spottar dom i ansiktet och plötsligt står dom inför en ekonomisk kris. Dom ber sin rike morbror (den som vanligt briljante Tom Wilkinson) om hjälp men han vill ha något i gengäld som kommer att slå kant på hela tillvaron. Premissen är intressant, det är välspelat och ofta roligt men tyvärr blir det aldrig riktigt spännande. Tror inte det är poängen heller men samtidigt undrar man vad gubben vill med filmen. Matchpoint @@@@ som var Woody Allens första film i samma genre som utspelar sig i England höll ihop bättre och bjöd på en smaskigare moralkaka med en tvist. Det här känns som en blekare och enklare kopia. Inte helt oävet dock.

/Vrångmannen

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag behöver inte se den här för att veta att det är en trea. Woody har gjort treor i hela sitt liv med undantag för Radio Days som är en fyra.

Anonym sa...

Och Bullets over Broadway förresten, det var också en fyra. Allt annat är treor. Rakt av. Ja, Annie Hall också.

danielfrilans sa...

I helvete heller. Woody har bara gjort 4 i hela sitt liv. Vill se surskäggs Scoop recension i repris. Capise? Går det att lösa?

danielfrilans sa...

Melinda och Melinda är inte det en 4 eller? Vad tycker ni om den manliga huvudrollsinnehavarens insatser? mvh d