tisdag 8 januari 2008

Resident Evil - hela trilogijäveln

Resident Evil @@@

Det här var faktiskt Milla Jovovich första riktigt stora huvudroll (om man bortser från Jean D'Arc a k a The Messenger ett par år tidigare). Många var skeptiska till ännu en tevespelsfilm, och en zombiefilm dessutom, men den här kom helt rätt i tiden. Man lyckades med konststycket att vara spelet troget och ändå göra en underhållande film. Och Milla är svår att tycka illa om. Hon har en skön karisma och närvaro som helt klart funkar.

Resident Evil: Apocalypse @@@

Del två följde del ett exemplariskt. Samma sak fast bara lite mer av allt. Mer action, mer zombies, mer dobermans och större och äckligare monster överlag. Och mer Milla. Hon hoppsparkade sig in i allas våra hjärtan.

Resident Evil: Extinction @@@

Även trean följer de första två troget. Handlingen flyttas fram ett par år och smittan är nu utspridd över hela världen mer eller mindre. Mer zombies, mer dobermans, mer action och mer Milla som hoppsparkar sig fram i livet. Klockrent. Allt som allt en gedigen trilogi.

/Surskägget

----------------------------------------------------------------

Resident Evil @@+

Filmen var både glädje och besvikelse. Har en crush på Milla Jovovich the size of Himalaya och hon levererar som tuff brud men med osäkra ögon. Inget fel på stämningen i filmen och den är dataspelet trogen men den känns ändå en aning platt. Känns som att dom håller nere på spektaklet för att kolla om det funkar och när vi väl kommer till finalen där Milla kliver upp i staden (spoiler my ass! har ni inte sett filmen så har ni inget här att göra) så slutar det! När man bara vill ha mer! Rullen är ok men jag minns också besvikelsen. Kuriosa, såg filmen i Rättvik på biografen där och det var en upplevelse i sig men det tar vi en annan gång.

Resident Evil: Apocalypse @@@-

Det här är filmen som ettan skulle ha varit. Mer action och monster som sagt. Glömde nämna också att musiken är ett härligt hopkok och hyllning av scores till gamla Zombierullar. Utsökt underhållning även om dataanimering ofta stjälper mer än hjälper. I RE rullarna är det ok.

Resident Evil: Extinction @@@

I trilogin så är detta favoriten. Lite mer karaktärer och variation (även om slutet är bedröööövligt). Det har klankats en del på Extinction men jag ser föga att klaga på. Milla repriserar igen sin roll som Alice och får visa lite räckvidd i skådespeleriet, så långt det går i en tv-spelszombierulle i allafall. Varför kan hon inte ringa mig? Jag sitter ju bara hemma framför tv:n.. Spännande och full throttle med zombies överallt. Dom är farliga som fan. Passa er!

(ja jag har börjat sätta plus och minus på betygen nu också så det så!)

/Vrångmannen

2 kommentarer:

Anonym sa...

Plus och minus! Ååååh skammen...

Anonym sa...

Sluta ens recensera Resident Evil, Va i helvette...